CD: Bleached - Ride Your Heart

In de jaren negentig was er een golf van bandjes met ruige vrouwen zoals Babes In Toyland, L7 en Bratmobile. Ook de band Bleached, waarvan onlangs het debuutalbum Ride Your Heart verscheen, past prima in dat rijtje thuis.

Bleached - Ride Your Heart

Toen in 2010 het garagerockbandje Mika Miko er een punt achter zette, besloten de zussen Jennifer en Jessica Clavin om verder te gaan onder de naam Bleached. De uit Los Angeles afkomstige band maakt muziek die het beste te omschrijven valt als een mix van indiepop, surfmuziek, jaren zeventig punk en rock-‘n-roll. Waar Bleached in 2011 op haar twee singles nog behoorlijk lofi klonk, is op Ride Your Heart voor een cleaner en toegankelijker geluid gekozen.

Op Ride Your Heart treffen we een twaalftal nummers aan die een nogal divers geluid laten horen. Zo zijn er catchy punknummers zoals 'Looking For a Fight', de single 'Next Stop', 'Waiting By The Telephone' en 'Dead Boy' waarbij we zowel aan Blondie als aan The Ramones moeten denken. 'Outta My Mind', 'Dreaming Without You' en het titelnummer 'Ride Your Heart' verraden echter ook een voorliefde voor de meidenbands van Phil Spector en in het bijzonder The Shangri-Las. Maar daar hadden we al een vermoeden van na het bekijken van de videoclip bij het liedje 'Next Stop', waarin mooie vrouwen met paardenstaarten en mannen in stoere leren jassen met snelle motoren de hoofdrol spelen.

Bleached combineert op eigenzinnige wijze het beste uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Geen retestrak conservatorium gepingel, maar heerlijk rammelende punkrock in een oog- en oorstrelende verpakking. Aanstaande 17 mei is Bleached live te aanschouwen in Area 51 in Eindhoven. Een dag later staat de band op het Le Guess Who Festival in Utrecht.