Boek: Marcia Nieuwenhuis - Dubbellevens

In Dubbellevens staan tweeëntwintig portretten van mensen die openhartig vertellen over hun dubbelleven. Deze mensen vertellen veelal voor het eerst openlijk over hun leven. Zo is en pedicure stiekem en sm-meesteres en is een ondernemer dakloos, waarvan zelfs zijn moeder niet op de hoogte is


Dubbellevens
Dubbellevens


Nieuwenhuis (1980) werkte van het eerste tot het laatste uur bij dagblad De Pers. Ze won in 2011 de "FW Sijthoff Tegel" voor de meest talentvolle journalist van het jaar.

Marcia Nieuwenhuis
Marcia Nieuwenhuis

In een pakkende stijl wordt de lezer meegenomen in een wereld die vooral bestaat uit leugens. Wat eigenlijk ook logisch is, want in sommige culturen heerst er nog al een taboe op de prostitutie en sm-industrie. Uiteraard zijn daarom sommige namen pseudoniemen van de werkelijke namen. Niewenhuis geeft duidelijk het hoe en waarom van het leiden van het dubbelleven van de geportreteerde weer. Uiteraard wil ze als journalist zoveel mogelijk weten, maar de privacy van de ander wordt met alle respect behandeld.

Het is dus een zeer interessant boek geworden. Leuk om achter de schermen te mogen kijken van mensen die zich naast hun normale bestaan in een totaal andere wereld begeven. Al met al is Dubbellevens een leuke samenstelling geworden van diverse portretten over diverse mensen.