Boek: Ariane Meijer - Koud-Zuid

Op klaarlichte dag wordt Gidon, een succesvol zakenman, vermoord in Amsterdam Oud-Zuid. Zijn vrouw Donia reageert in eerste aanleg op een zeer opmerkelijke manier. Vragen als 'Welke schoenen moet hij in de kist aan' en 'Wat moet ik dragen naar de uitvaart' komen als primaire gedachten in haar op. Pas later komt de vraag 'Wie vermoordde Gidon eigenlijk' in haar op. Het tekent de manier waarop Donia altijd in het leven heeft gestaan: vooral geïnteresseerd in zichzelf. Als het met haar goed gaat, dan is er niets aan de hand denkt ze. De liquidatie van haar man maakt aan deze levenswijze een einde..


Joegoslaven
Als Donia, na de moord op haar man, uiteindelijk is bijgekomen van de uitvaart, begint de vraag te rijzen wie Gidon heeft vermoord, of beter gezegd geliquideerd. Dat het alles met zijn werk te maken heeft, is al snel duidelijk. Had ze nu in het verleden maar meer interesse getoond in zijn werk, dan wist ze misschien waar ze moest beginnen met haar zoektocht naar de moordenaars. In haar zoektocht komt ze erachter dat het door twee Joegoslaven is gedaan, maar de grote vraag is natuurlijk wie de opdracht heeft gegeven. Huurmoordenaars handelen immers over het algemeen in opdracht. Om uit te zoeken wie de opdracht heeft gegeven, richt ze zich tot Daniel, de partner van Gidon. Echter, al snel blijkt dat deze niet te vertrouwen is. Als dan ook nog haar dochter Julia verdwijnt en dit ook met de zaak te maken blijkt te hebben, is Donia het spoor helemaal bijster. Wie kan zij nog wel vertrouwen en wie niet: Zoë, de vrouw van Daniel; Jason, de man die ze kort na de dood van Gidon ontmoet; Deepak, de vriend van haar dochter, en zijn vader; wie zit er fout en wie niet? Het maakt de zoektocht naar de moordenaar een intrigerende. Samen met Laura, een oude vriendin van haar dochter gaat ze op zoek naar de waarheid. Zal ze deze achterhalen en kan zij dan met die waarheid leven?

Debuutthriller
Koud-Zuid, de debuutthriller van Ariane Meijer, is er eentje die er mag wezen. Met een prettige schrijfstijl neemt Meijer je mee door het boek. Het is zeer zeker een debuut waar je als lezer in op gaat en het maakt je nieuwsgierig naar de volgende thrillers die er hopelijk nog gaan komen. Want één ding is duidelijk; dit genre ligt de schrijfster enorm. Ik zou dus zeggen; kom maar op met de volgende thriller.
Ondanks deze lovende woorden heeft het boek geen vijf sterren behaald; waarom niet? Omdat ik denk dat een volgende thriller deze nog moet kunnen overstijgen en dan moet ik nog een ster overhebben, toch?

Ariane Meijer
Ariane Meijer (1967) is bij het grote publiek misschien beter bekend als Ariane Spier, presentatrice van diverse TV-programma's. Wat velen echter niet weten is dat zij van huis uit juriste is . Naast deze professie heeft zij nog gewerkt als model en actrice. En met dit boek treedt zij toe tot het schrijversgilde. Verder heeft zij nog een wekelijks column in het blad Weekend. Eerder schreef zij al het boek Schatje, ik ben te leuk en te sjiek voor je!.


Ariane Meijer



Uitgever: Uitgeverij Sirene ISBN: 9789058314475 Pagina's: 221
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!