TV: Sanctuary (Seizoen 2)

Het is komende woensdag op de kop af 4 jaar geleden dat de serie Sanctuary zijn première beleefde op Syfy Channel in de Verenigde Staten. In de Canadese ScienceFiction-tv-serie draait het om de mysterieuze Helen Magnus (Amanda Tapping) die er een missie van heeft gemaakt om mensen en andere wezens met bijzondere krachten op te sporen. Samen met haar protegé Will Zimmerman (Robin Dunne) en haar dochter Ashley (Emilie Ullerup) reist ze naar alle uithoeken op de planeet om de Abnormals, zoals Magnus de wezens noemt, bescherming aan te bieden in haar heiligdom. Verder bestaat het Sanctuary-team uit de computer- en beveiligingsexpert Henry Foss (Ryan Robbins) en Bigfoot (Christopher Heyerdahl), een van de door Magnus opgevangen wezens.

Sanctuary 01

In het eerste seizoen van Sanctuary kregen Magnus en haar team te maken met de schaduworganisatie Cabal die andere plannen heeft met de Abnormals. In haar strijd met de kwaadaardige Cabal-organisatie krijgt Magnus hulp van de zonderlinge John Druit (Christopher Heyerdahl) die te pas en te onpas opduikt. Aan het einde van het eerste seizoen werd dochter Ashley door Cabal ontvoerd, gehersenspoeld en tegen haar moeder ingezet als ultieme huurmoordenares.

Sanctuary 02

Onlangs verscheen het tweede seizoen van de succesvolle Canadese tv-serie op dvd. Het verhaal van seizoen twee begint zo'n zes weken na het einde van seizoen één. Cabal wil nog steeds alle Abnormals afmaken en wordt daarbij succesvol geholpen door Magnus' dochter Ashley. Magnus zet ondertussen haar speurtocht naar haar vermiste dochter voort. Dan ontdekt ze dat niet alleen het leven van haar dochter wordt bedreigd. Magnus moet een keuze maken tussen haar dochter en haar heiligdom. Gedurende de tweede helft van het tweede seizoen krijgt het team dan ook nog eens te maken met de gevaarlijkste Abnormal ter wereld genaamd Big Bertha.

Sanctuary 03

Sanctuary is een tv-serie die een vrij breed publiek aan zal spreken. Zo kent de serie elementen van een historische avonturenreeks, sciencefiction en lichte horror, met een snufje humor en actie. Net als bij het eerste seizoen bestaat ook het tweede seizoen uit dertien afleveringen. Magnus en haar team komen tijdens de avonturen de meest vreemde en mythische wezens tegen. Wat dat betreft zien we een duidelijk verschil met het eerste seizoen, waar alle scripts werden geleverd door bedenker Damian Kindler. Kindler maakte eerder naam met succesvolle series zoals Stargate SG-1, Stargate:Atlantis en Earth:Final Conflict. Voor het tweede seizoen van Sanctuary liet Kindler het schrijven van de scenario's over aan andere schrijvers. Fans van Stargate zullen trouwens veel bekende gezichten in deze serie terugzien.

Sanctuary 04

Sanctuary is een serie die doet denken aan een combinatie van The X-Files, 24 en Warehouse 13. Sanctuary was de allereerste serie die compleet digitaal werd opgenomen met een RED-camera systeem. Met het RED-systeem kan men filmen op een resolutie die vier keer zo hoog ligt als die van de huidige HD-technieken. Via FOK!ker criminal_mind vernamen we op het FOK!forum dat de serie in Amerika, na vier succesvolle seizoenen, is stopgezet.

Sanctuary 05

Echte fans van de serie zullen de dvd-set liever in de Amerikaanse versie willen hebben aangezien deze, in tegenstelling tot de Nederlandse versie, een behoorlijke lading bonusmateriaal heeft. Dat ontbreekt op deze verder prima te verteren dvd-box.