Boek: Lucinda Riley - Het meisje op de rotsen

Na een miskraam ontvlucht Grania Ryan haar leven in New York om bij haar ouders op het platteland aan de Ierse Kust tot rust te komen. Op een avond ziet ze tijdens een wandeling een meisje moederziel alleen op de rotsen staan. Ze loopt naar het meisje toe om kennis te maken. Het meisje, Aurora genaamd, woont even verderop in een groot huis met haar vader. Als Grania haar moeder over deze ontmoeting vertelt, is deze er niet heel erg blij mee. Er is een connectie tussen de familie van het huis en de Ryans, waar Grania’s moeder niet erg trots op is. 

Deze band gaat ver terug naar het begin van de twintigste eeuw waar de overgrootmoeder van Grania vanuit een weeshuis wordt uitgekozen om voor de welgestelde familie Lisle te werken. Door haar werkzaamheden ontmoet ze Sean Ryan, waarmee ze zich laat verloven. Door allerlei gebeurtenissen die zich voordoen ontstaat er een band tussen de familie Lisle en Ryan die lang zal duren en ook al zullen de wegen zich scheiden, ze komen altijd weer bij elkaar uit.

Boekriley

Lucinda Riley werd geboren in Ierland en reisde tijdens haar jeugd veel naar het Midden-Oosten om haar vader te bezoeken. Later is ze naar Londen verhuisd om actrice te worden. Op haar vierentwintigste schreef ze haar eerste boek, gebaseerd op haar acteerervaringen, onder de naam Lucinda Edmunds. Na een break, waarin ze vier kinderen kreeg, ging ze schrijven onder haar eigen naam. Het meisje op de rotsen is haar derde boek.

Het verhaal wordt begeleid door notities van Aurora die in de laatste fase van haar leven zit. In een bijzonder mooie manier van vertellen wordt de lezer meegenomen in het leven van de families Ryan en Lisle. Op een ontroerende manier word je meegenomen in de tijd van de Eerste Wereldoorlog tot aan de wereld van vandaag de dag.

In een heldere schrijfstijl laat de schrijfster de lezer meeleven met de personages en maakt het boek tot een mooi en ontroerend geheel. Het verhaal is misschien iets te sprookjesachtig en op bepaalde punten te overgeromantiseerd, maar dat neemt niet weg dat dit boek er één is om in één ruk uit te lezen.