Strip: De Partners - UFO

Een review van een strip. Je ziet het niet vaak voorbijkomen op Fok!. Echter, de laatste jaren is er iets aan de hand met de strip in Nederland. Daarom deze review van de nieuwste strip van De Partners.

In 2008 werd bekend gemaakt dat Rob van Bavel het stripblad Eppo nieuw leven in zou gaan blazen. Sinds januari 2009 verschijnt deze dan ook tweewekelijks, met daarin voornamelijk strips van eigen bodem. Sinds de terugkomst van dit stripblad betekent dit ook dat veel bekende stripfiguren nieuw leven in zijn geblazen. Een voorbeeld hiervan is De Partners, die direct in het eerste nummer in Eppo werden opgenomen. UFO is vorig jaar gepubliceerd in Eppo en is het tweede nieuwe verhaal.

De Partners UFO

De Partners is een Nederlandse stripreeks die oorspronkelijk verscheen in de jaren '80 en '90. De strip wordt getekend door Carry Brugman, en gaat over De Gravin en Danny McDonald. Het zijn in feite twee juppen die spannende avonturen beleven, veelal omdat ze ook betrokken zijn in het spionageleven. In dit nieuwe verhaal gaat het over een alien-complot. De Partners raken betrokken in dit complot doordat ze een feestje bezoeken bij playboy Bob Beffner (en ja, hij lijkt nog op Hugh ook). De kelders van zijn Playboy Mansion onthullen langzaam een jaren oud complot.

Het plot van dit verhaal is intrigerend en interessant. De lezer moet zijn aandacht er wel bij houden. Wel zijn er erg veel toevalligheden en wordt er een aantal keer voor een gemakkelijke uitweg gekozen. Dit komt de vaart van het verhaal echter wel ten goede, waardoor je het album in één ruk uitleest. Het mooie aan deze strip is echter toch het tekenwerk. Carry Brugman put inspiratie uit vele bekende Hollywood-sterren. Zo zien we onder meer een grote rol weggelegd voor Mick Tuckson (die wel erg op Mike Tyson lijkt) en natuurlijk Bob Beffner. Ook herkennen we onder andere Brad Pitt, Tom Hanks en Will Smith in de tekeningen terug.

De meeste lezers zullen zich erg vermaken met deze strip. Het is een leuk gegeven over aliens en de tekeningen zijn schitterend om naar te kijken. Al met al heeft de heropleving van Eppo voor veel goede zaken gezorgd in stripland Nederland, dus hopelijk kunnen we meer van dit soort albums verwachten. Het derde nieuwe deel, Albino, is al aangekondigd.