We Bought A Zoo

Wanneer de moeder van Rosie (Maggie Elisabeth Jones) en Dylan (Colin Ford) overlijdt, moet vader Benjamin (Matt Damon) het gezin in We Bought A Zoo draaiende houden. Dit is niet altijd gemakkelijk en dat blijkt wanneer Dylan van school wordt getrapt voor stelen. Bij wijze van 'een nieuwe start' gaan Benjamin en Rosie op huizenjacht. Hun droomhuis blijkt echter bij een dierentuin te horen...

we bought a zoo

Die dierentuin heeft nog heel wat opknapwerk nodig voordat het park opnieuw open kan en mag. Benjamin doet er alles aan om de verblijven weer op te knappen en krijgt daarbij hulp van het personeel dat nog is overgebleven van de vorige eigenaars. Helaas kost al dat opknapwerk geld. Veel geld en het potje is al snel op. Daarbij komt dat Dylan zich onbegrepen voelt en het liefst terug wil naar 'huis', naar zijn vrienden. Als kers op de taart blijken een aantal dieren oud te zijn. Benjamin moet keuzes maken en dat valt hem zwaar.

we bought a zoo

Wat volgt is een verhaal dat niet bijster origineel is, maar wel heel mooi gemaakt. Regisseur Cameron Crowe staat erom bekend muziek en sfeer erg belangrijk te vinden en dat geldt voor We Bought A Zoo ook. De sfeer kenmerkt zich door overbelichte beelden door de zon, die door de hele film terug komen. Vaak ook als opkomende zon, teken dat de situatie beter wordt.

Hoewel alles te voorspellen is en de filmwetten letterlijk gevolgd worden, is het geen vervelende of saaie film. Door de goodwill van vader Benjamin en de schattige Rosie blijf je hopen dat het allemaal goed komt. Ook de verzorgers van de dieren, vaak uitgesproken figuren, gun je het om weer in een draaiende dierentuin te werken. En al zie je het van mijlenver aankomen dat hoofdverzorgster Kelly Foster (Scarlett Johansson) verliefd wordt op haar baas, het blijft tot het einde spannend.

we bought a zoo

We Bought A Zoo is een waargebeurd verhaal en dat maakt de film ontroerend. Benjamin heeft alles voor zijn dochter over en koopt zelfs een dierentuin omdat ze de pauwen zo mooi vindt. Natuurlijk komt ook de nodige romantiek om de hoek kijken bij zowel Benjamin als Dylan, maar vrij subtiel en pas later in het verhaal. Het verhaal draait er niet om, maar het geeft wel de finishing touch aan de film.

Met als extra op de dvd 'Wat een beestenboel!', een kijkje achter de schermen over het werken met dieren. Met commentaar van acteurs en de dierentrainers.