Boek: Björn Borg en Wimbledon

Het boek begint al vroeg in het leven van Borg. De Zweed heeft van jongs af aan al een eigen techniek waar de dubbelhandige backhand een hoeksteen van is. De trainers waar hij onder speelt in de jeugd willen hem dit snel afleren, maar Borg blijkt eigenwijs en blijft het tot aan zijn vijfde Wimbledon-finale gebruiken.

Vervolgens neemt het boek je mee naar al zijn Wimbledon-matches en zo kom je aan de weet dat hij in zijn eerste Wimbledon niet één set afstaat en zo de verwachtingen meteen doet rijzen. Het boek is opvallend makkelijk te lezen, het is geen opsomming van wedstrijduitslagen of puur op deze wedstrijden gericht, het boek vertelt veel over de randzaken, zoals de haat-liefdeverhouding met zijn trainer wat meerdere malen tot problemen heeft geleid. 

Dat Sune Sulvén de ideale schrijver voor dit boek was blijkt wel uit de oneindige informatie die het boek wat extra's geeft. Sulvén is inmiddels al meer dan 25 keer op het heilige gras van Wimbledon geweest en kent alle ins en outs, van grote legendes tot aan de spelers die voor het eerst in Engeland actief zijn. 

Het mindere aan het boek is dat het slechts 170 pagina's telt, het verhaal lijkt op sommige plekken wat gaten te hebben waardoor je tijdsprongen maakt die nergens verklaard worden, dit maakt het geheel enigszins verwarrend, maar doet verder niets af aan de kwaliteit van het boek.

Al met al een prima boek. Je krijgt een mooi inzicht in de opkomst van Borg en zijn suprematie op het gras van Wimbledon. Je krijgt daarnaast citaten van Borg te lezen die toch wat extra toevoegen aan het verhaal en waardoor zijn abrupte einde ook duidelijker wordt.