Fotoboek: Cadel Evans - De lange weg naar Parijs

Zaterdag staat in Londen de olympische wielerwedstrijd op de weg voor mannen op het programma. De afgelopen weken was het wielerpeloton in de ban van de Tour de France. De Australiër Cadel Evans won deze wielerronde in 2011. Samen met wielrenfotograaf Graham Watson heeft Evans een fotoboek samengesteld aan de hand van foto’s van Evans wielerloopbaan tot en met de Tour van vorig jaar.

Boek

Cadel Evans (Australië, 1977) is na een succesvolle carrière in het mountainbiken in 2001 overgestapt naar het wielrennen op de weg. Deze keuze pakte totaal niet verkeerd uit en Evans heeft een flink aantal successen behaald. Zo won hij behalve de Tour de France van 2011 ook het wereldkampioenschap op de weg in 2009

Graham Watson volgt sinds 1977 de Tour de France van zeer dichtbij en heeft daardoor menig hoogtepunt en vele renners op de gevoelige plaat vastgelegd. Aangezien Watson Evans op de voet volgt heeft hij vele foto’s van Evans gemaakt en daardoor is Evans de renner die Watson het vaakst heeft gefotografeerd.

In chronologische volgorde van kalenderjaar (de eerste jaren zijn dan wel samengevoegd) worden er foto’s getoond uit de loopbaan van Evans, beginnend bij zijn carrière in het mountainbiken. De foto’s worden begeleid met een stukje tekst of een quote van Evans. Je ziet foto's van Evans in actie of je ziet het peloton met op de achtergrond de prachtige natuur waar de renners doorheen koersen.

De foto’s zijn allemaal wel van prima kwaliteit en ook de teksten van Evans zijn van toegevoegde waarde. Je kan goed merken dat Evans op en top sportman is. Dit alles maakt dit fotoboek een prima overzicht van de loopbaan van Cadel Evans tot nu toe en is zeker aan te raden voor wielrenfans. Maar als je meer wilt weten over het leven van Evans hoef je dit boek niet te kopen, daarvoor is dit boek ook niet bedoeld. Het is gewoon een prima overzicht van de loopbaan van Evans.