Boek: Denise Mina - Het einde van de wespentijd

In een huis in Schotland wordt het ontzielde lichaam gevonden van de jonge vrouw Sarah Eroll. Ze is op gruwelijke wijze omgebracht. De zwangere rechercheur Alex Morrow krijgt de taak deze misdaad op te lossen. Het blijkt een moeilijke taak aangezien er veel gelogen wordt over Sarah Erroll en haar omgeving. Er wordt echter ontdekt dat er een verband is tussen deze zaak en de zelfmoord van de topbankier Lars Andersson, die zich in zijn eigen tuin heeft opgehangen en een vrouw en twee tienerkinderen die op een kostschool zitten achterlaat.

Boekcover

Denise Mina (1966) is een Schotse auteur die in Glasgow rechten heeft gestudeerd. Ze schreef onder meer de romans Het dode uur, De laatste adem en Bloedakker. Het Einde van de Wespentijd ontving in Zweden de belangrijke Golden Crowbar Award voor beste, vertaalde thriller

Dit boek is het tweede verhaal met rechercheur Morrow in de hoofdrol. Eerder verscheen In de Stille Nacht. Inmiddels is er een derde deel in het Engels verschenen. Hopelijk wordt deze spoedig in het Nederlands uitgebracht. 

In het verhaal kom je er al snel achter wie Sarah Eroll heeft omgebracht, maar toch is het verhaal een spannend en boeiend geheel die je gedurende het hele boek vragen laat stellen over de motieven en achtergronden van de personages. Ook de verhalen buiten de misdaad om zijn boeiend en houden de lezer aan het boek gekluisterd. 

De zoon van Lars Andersson, Thomas, speelt een belangrijke rol in het boek. Er wordt goed omschreven hoe de band met zijn ouders was. Het wordt al snel duidelijk dat het niet echt een stereotype gezin was, maar dat maakt het boek er alleen maar beter op en geeft het boek iets extra´s.

Al met al heeft Mina hier een prima boek neergezet. Toch leek het op een bepaalde punten een beetje een rommelig en kunnen bepaalde stukken voor verwarring zorgen. Maar de reeks met Alex Morrow in de hoofdrol mag zeker nog niet eindigen.