Interview: Joan As Police Woman

Net zoals vorig jaar was FOK! ook deze keer bij Lowlands. De review van het evenement is al online, maar we hebben ook andere werkzaamheden uitgevoerd in Biddinghuizen. In totaal zijn er elf interviews gehouden door twee aanwezige redacteuren, waarvan dit er een is. Dames en heren: Joan as Police Woman.

Joan Wasser

Joan, allereerst welkom op Lowlands. Hoe is tot nu toe jouw verblijf hier?

Ik ben net drie uur hier, maar het weer is heel erg goed. Lekker zonnig, dat zie je niet vaak zo in augustus.

Vandaag was je de opener van de Bravo-tent. Was het optreden naar wens?

Het optreden begon om twee uur in de middag. De tent was in eerste instantie erg rustig, maar rond het midden van het optreden was het toch behoorlijk druk geworden. Persoonlijk zou ik nooit zo vroeg op de dag naar een concert gaan, zeker niet hoe ik me nu voel. Ik ben zo 'jetlagged', het voelt alsof het acht uur 's avonds is!

In januari van dit jaar is jouw album 'The Deep Field' uitgebracht. De reacties waren erg positief. Had je dit resultaat ook verwacht?

Eigenlijk niet. Ik had totaal geen idee wat de mensen over het nieuwe album zouden denken. In vergelijking met het vorige album ben ik een andere weg ingeslagen. Gelukkig volgden de fans me tijdens de productie en uitwerking van de cd.

Hoe is de productie precies gegaan?

Tijdens de laatste tour ben ik aan het schrijven gegaan en na het reizen ben ik gaan opnemen. In februari van 2010 waren de eerste acht tracks een feit, maar het was nog te weinig voor een vol album. Naar aanleiding van de bestaande nummers heb ik in de geest van die tracks er nog vijf kunnen maken, opgenomen in juni en dat was het.

Waren er nog ontwikkelproblemen bij 'The Deep Field'?

Bij de tour voelde ik me echt goed, maar als ik tracks schreef zat ik in een bepaalde vibe waar ik maar niet uit leek te komen. Ik voelde me super, mijn nummers klonken alleen erg down. Uiteindelijk dacht ik 'fuck dat, ik ga wat anders doen'. Dus ik heb het album 'Cover' eerst gemaakt, wat erg leuk was om te doen. Ik kreeg zo de kans om me in te leven in de gevoelens van bijvoorbeeld Iggy Pop of Jimi Hendrix.

Heb je een cover die je nog wel graag zou willen doen, maar niet op 'Cover' hebt gezet?

Het nummer 'Woman' van John Lennon. Ik speel hem af en toe wel live, maar ik heb nog niet een echte studio-opname hiervan gehad.

We hebben het net gehad over eerdere albums, maar ben je al aan het werk aan een volgende cd?

Jazeker! Vorige week heb ik nog een nummer geschreven, maar stiekem kijk ik er wel naar uit om weer naar huis te gaan. Begrijp me niet verkeerd, touren is heel erg leuk en goed om te doen, maar eenmaal thuis voel ik me het beste. Daar kom ik ook weer in het ritme om te gaan schrijven.

Wil je nog iets kwijt aan je Nederlandse fans?

Hartstikke bedankt. Ik waardeer het enorm dat jullie er vanaf het begin van mijn carrière bij waren en dat jullie tot de dag van vandaag nog steeds naar me willen luisteren. Het verbaast me echt... Bedankt.