CD: Goose - Bring It On

Wat in Nederland de Grote Prijs en de Essent Awards zijn is bij onze zuiderburen de HUMO Rock Rally. Een mooi muziekfestijn dat finalisten kende als dEUS, Admiral Freebee, Arid en An Pierlé. Bekende winnaars van de afgelopen Rallies waren Novastar, Das Pop, Mintzkov Luna en ... in 2002 Goose. Zoals het schijnbaar de winnaars betaamt is het uitbrengen van een debuutalbum na het winnen van de Rock Rally een tijdrovend karwei. Goose deed er ook vier jaar over, maar nu ligt daar dus eindelijk Bring It On in de schappen.


Vier jaar, dat is een behoorlijke tijd, maar zoals de Kama Sutra zegt; 'Half the speed, is twice the pleasure'. Dit geldt voor het opzetten van dit album blijkbaar ook, de spanning die in de jaren is opgebouwd door singles als Audience (een bonustrack op Bring It On) en Black Gloves zorgt nu voor een intensief 'oorgasme'.

Mensen die Goose nog niet kennen zullen prettig verrast worden met het geluid dat de band creëert. Denk aan een blendercocktail van Soulwax, Infadels, Daft Punk en Kraftwerk, een stevige rockstellage met rauwe, diepe dancesynths eraan gesoldeerd. Hoe hard je ook schudt, de twee muziekstijlen zijn bij Goose onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dansbare rock of rockende dance, het is om het even. Het is in ieder geval muziek die je ingewanden laat trillen en je hersenen in een trance van inventieve Protool-geluiden achter laten. Zet de titeltrack, Everybody of Low Mode maar eens op en je bent verslaafd. Net als de Infadels verstaat ook Goose de kunst om meeslepende en opzwepende tracks te maken waarbij je niet stil kan zitten. Er zijn ook enkele rustpunten te vinden op het album, zoals Slow Down en Safari Beach. Even uitrusten en daarna weer verder dansen! De titel van het album is goed gekozen: Bring it on!!


De band die vernoemd is naar Tom Cruise zijn sidekick in Top Gun gaat nog hoge ogen gooien in muziekland. Zeker in het live-circuit zal dit een band zijn die zalen kan laten springen, zweten, schreeuwen en exploderen. Binnenkort spelen ze in enkele malen in Nederland:

20 oktober: Amsterdam Dance Event
10 november: Club 11, Amsterdam
11 november: Tivoli, Utrecht



Label: Skint Releasedatum: 11 september 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!