Boek: Renske Werner - Starsitter in de States

Starsitter in de StatesMet Nieuw in New York startte Chicklitauteur Renske Werner haar serie over de verwende Annelore uit Wassenaar, die door haar vader naar Amerika wordt gestuurd om daar haar horizon te verbreden. In Starsitter in de States vervolgen we Annelores reis naar volwassenheid.

Trouble in de trailer
Annelore zit op dé toneelschool van New York, maar weet zichzelf na twee maanden al geschorst te krijgen door een iets te openhartig interview in Teengirlz. Haar daddy is uiteraard niet blij met deze ontwikkeling, maar Annelores tante, bij wie zin woont in New York, weet hem te overtuigen dat Annelore wel een geschikte dagbesteding vindt. En die vindt ze dan ook bij toeval als ze tijdens een etentje naast de moeder van opkomend kindsterretje Emma komt te zitten. De verwende Emma heeft nog een personal assistant nodig die ervoor zorgt dat ze niets tekort komt tijdens het draaien van haar nieuwste film. Annelore krijgt de job, maar komt er al gauw achter dat het minder glamoureus is dan ze dacht. Wanneer ze door de grillen van Emma ook haar vriendje nog maar heel weinig kan zien wordt het Annelore bijna te veel...

Meidenboek
Starsitter in de States is een boek voor meiden vanaf een jaar of twaalf. Het bevat veel herkenbare elementen voor die leeftijd, ook al is de hoofdrolspeelster zo’n vijf jaar ouder en leidt ze een onwerkelijk leventje in New York. Er zal zeker gesmuld worden van de beschrijving van Annelores outfits en accessoires en weggezwijmeld worden bij de scènes met vriendje James. Of het voor de rest een geloofwaardig verhaal is doet er dan niet veel meer toe, de setting is in ieder geval leuk en het is vlot geschreven. Het open einde houdt de jonge lezeres nog even in spanning in wat voor avontuur Annelore zich mogelijk gaat storten, wat we ongetwijfeld zullen lezen in een derde boek van deze serie. Starsitter in de States is een prima chicklit voor de groep waar het voor geschreven is.