Boek: Sarah Pekkanen - Was mijn zus maar niet zo mooi en ik wat minder slim

sarah pekkanen Even oud, op dezelfde dag geboren, in het bezit van dezelfde opvoeding door dezelfde ouders, maar toch zo verschillend als dag en nacht. De ene helft van de tweeling heeft daar last van, de andere niet en lijkt haar eigen succesvolle pad te bewandelen. Maar rollen kunnen zomaar omgedraaid worden in Sarah Pekkanens chicklit Was mijn zus maar niet zo mooi en ik wat minder slim.

Omgekeerde wereld
Lindsey is al zolang ze zich kan herinneren de slimste helft van de tweeling die ze samen met haar knappe zus Alex vormt. Waar zij de ene na de andere succesvolle reclamecampagne bedenkt, heeft haar zus Alex alles wat Lindseys hartje eigenlijk echt begeert: sexy looks, een succesvolle modellencarrière en een verloofde. Wanneer Lindsey onverwachts geen promotie krijgt en dezelfde dag zelfs ontslagen wordt, durft ze dit dan ook niet aan haar familie te vertellen. Wel gaat ze weer bij haar ouders wonen en wordt ze zodoende weer geconfronteerd met haar zus, die bij hen in de buurt woont. Net als vroeger voelt ze zich weer in de schaduw van de mooie Alex staan. Pas wanneer ze een beetje haar draai begint te vinden in haar nieuwe leven zonder goedbetaalde baan, komt Lindsey erachter dat de rollen die zij en haar zus toebedeeld zijn, misschien juist wel ongemerkt ter compensatie zijn van wat hun verhouding écht is.

Lifesaving twist
Dat klinkt wel heel psychologisch diepgaand voor een chicklit hè? Wees gerust, het blijft volgens de chicklit-succesformule allemaal wat aan de oppervlakte en luchtig. Maar oh, wat heeft Pekkanen er goed aan gedaan om die psychologische twist op het eind erin te gooien, want voor die twist is het boek nauwelijks boeiend te noemen. Overdreven, onrealistisch dramatisch gedrag van Lindsey opent het boek, gevolgd door te lange achtergrondbeschrijvingen van personen die er niet toe doen. De personen die er later wel wat toe doen, blijven daarentegen weer verstoken van interessante achtergronden en lijken daarom niet meer dan opvulling. Maar zoals gezegd maakt de twist een hoop goed en zal het de ware fan van zoete, vrolijke vrouwenlectuur zeker kunnen bekoren.