Boek: Patrick Carman - De Crossbones

Vorig jaar hadden we al een recensie van het eerste deel van Skeleton Creek op FOK! gepubliceerd. Een horror boek voor kinderen door Patrick Carman, deze eindigde met een cliffhanger, een spannend en onverwacht moment. Een vervolg was te verwachten en nu is het er eindelijk; De Crossbones, een nieuw boek met negen nieuwe filmpjes. Wie deel één heeft gelezen weet dat deze korte opnames noodzakelijk zijn voor het verhaal, zo is dat wederom bij dit deel. FOK! twitterde met Patrick Carman waarom hij de combinatie van tekst en film koos en waar hij de inspiratie vandaan haalde. Als antwoord kregen we te horen dat hij duizenden scholen had bezocht en de kinderen had gevraagd wat ze misten in boeken. Blijkbaar lag het aan het gebrek van technologie in boeken. Trackers, een serie boeken over whizzkids die misdaden oplossen door middel van gadgets was geboren en daarna kwam de serie Skeleton Creek, een horror verhaal wat zich onderscheidt van anderen door spannende video's.

Het lezen van deel één is een must wanneer je Crossbones wilt lezen. Dit boek gaat verder waar Ryan's dagboek ophoudt. Sarah en Ryan onderzoeken in dit boek verder naar het mysterieuze gezelschap die het fijne weten over de angstaanjagende baggermachine. Wat is er gebeurd en waarom is het allemaal in een doofpot gestopt? Dat zijn de twee voornaamste thema's in dit deel. Een verhaal wat simpel geschreven is maar wat wel de macht bezit om de lezer kippenvel te bezorgen. Meer ga ik er uiteraard niet over de rode lijn vertellen want dan is er geen lol meer aan voor de lezer.

Met Crossbones heeft Patrick Carman een spannend vervolg op Ryan's dagboek geschreven, een deel wat zeker aan te bevelen is wanneer je het eerste boek spannend vond. Door middel van de korte videootjes tussen de hoofdstukken wordt de lezer extra aangemoedigd om door te lezen en zo wordt de spanningstol stevig opgewonden. Het tweede deel is een tikje mysterieuzer en fictiever dan zijn voorganger en groeit met de lezer mee. Jongere horrorfanaten zullen zeker genieten van de spanning die dit boek aanbiedt. Het jeugdboek is geschikt voor lezers vanaf twaalf jaar.