Gadget: BeBook Neo e-reader

Touchscreen

Het touchscreen van de Bebook Neo is niet vergelijkbaar met welk ander touchscreen van een e-reader dan ook. Het reageert niet op je vingers, maar alleen op de meegeleverde stylus. De reactietijd en de precisie daarentegen is weer van hoge kwaliteit. Dit komt doordat het scherm gebaseerd is op Wacom technologie. Deze fabrikant maakt zeer goede tekentablets en die kwaliteit is goed doorgekomen op de BeBook Neo. 

Het maken van notities gaat heel gemakkelijk, je krijgt een onscreen toetsenbord dat zo goed als direct reageert op de pen. In de tekenmodus kan je kiezen uit verschillende achtergronden, ga je iets tekenen dan werkt dit heel precies en snel.

Er zijn een paar opties tijdens het tekenen. Je kunt kiezen uit een witte of zwarte lijn en hoe dik de lijn moet zijn. Natuurlijk is er ook een wisoptie, maar daar heb je het wel mee gehad. De tekeningen zijn helaas niet te exporteren, dus je hebt er niet meer aan dan snel iets te laten zien of duidelijk te maken in een tekst of plaatje.

De stylus heeft echter wel één nadeel: hij komt heel lastig uit de e-reader. Hij zit dermate strak dat je, ondanks de ribbels die erop zitten, behoorlijk moet peuteren om hem eruit te krijgen. Het zou kunnen dat dit in de loop van de tijd soepeler gaat, maar na een maaand is dat bij mij nog niet gebeurd. Dit voorkomt echter wel dat je hem zomaar kwijtraakt; een nieuwe kost maar liefst dertig euro.