Gadget: Pocketbook Pro 602

Uiterlijk
De e-reader zit in een mooi zwart hoesje, en het enige nadeel aan het hoesje is dat je het prachtige design van de e-reader niet ziet. De 602 heeft een 6"-scherm en ziet er erg slick uit. Het apparaat is mooi gestroomlijnd en minimalistisch uitgerust met maar een paar knoppen die in het design passen. Door de grootte ligt het apparaat goed in de hand. De 602 weegt 250 gram en ligt daardoor licht in de hand, wat langer lezen geen probleem maakt. De aan-knop zit aan de bovenkant, en onderaan zijn de resetknop, MicroSD-kaartingang, USB-ingang en de 3,5 mm audio-ingang te vinden.


Gebruik
Wanneer je de de PocketBook Pro 602 opstart kom je na het welkomstbericht en de registratievraag in het menu terecht waarbij je over het algemeen gelijk weet waar je aan toe bent.

Boven het menu heb je de drie recent gelezen titels, wat handig is als je een boek niet in één keer uitleest en bijvoorbeeld simultaan bezig bent aan drie verschillende boeken. Het menu zelf is overzichtelijk ingedeeld en bestaat uit de volgende opties: library, notes, favorites, photo, dictionary, applications, music, search en configuration. Je hebt gemakkelijk toegang tot deze vele functies. De ervaren e-readergebruiker zal genoeg functies hebben om zijn zinnen tevreden te stellen en ondanks deze diversiteit zal de beginner het apparaat snel onder de knie krijgen door de logische opbouw. Onder het menu staan de kalender en de klok duidelijk in beeld.

Als je het menu bekijkt krijg je het gevoel alsof het touchscreen is, maar dan blijkt dat vingers noch een stylus op het scherm verschil maken. Je navigeert door middel van pijltjesknoppen op de reader en dit werkt prima. In het begin lijkt de e-reader ietwat langzaam te reageren, maar dat is geen vreemd gegeven voor e-readers en het is daarom niet storend. Daarbij zal de firmware-update die binnenkort beschikbaar is zorgen voor een snellere interface. Tijdens het lezen heb je er geen last van, je bent na een 'mississipi' op de volgende pagina, wat prima voldoet.