Gadget: Pocketbook Pro 602

De PocketBook Pro 602 heeft alles wat je van een e-reader wensen kan en meer. FOK! kreeg als een van de eerste de mogelijkheid om dit apparaat uitbundig te testen.

De PocketBook Pro 602 maakt gebruik van de e-ink-technologie waardoor je rustiger leest dan bijvoorbeeld met een LCD-scherm. Voor de nieuwkomers: dit is een technologie waarbij digitale inkt wordt verdeeld over het scherm. Er is dus geen lichtbron op de achterkant waardoor je ogen zo meer kunnen hebben; een boek in één keer uitlezen is dan ook geen enkel probleem. Het 6"-scherm ondersteunt maar liefst 16 grijstinten en 24 lettergroottes, waardoor je de e-reader kunt aanpassen naar je eigen wensen. De 602 kent ook automatische schermrotatie (G-sensor) zodat het scherm met elke beweging meedraait. Bij de 602 heb je weinig problemen met bestandsformaten, want de 602 kan maar liefst zestien soorten bestanden openen waaronder uiteraard de meestgebruikte ePub en PDF. Met het interne geheugen van 2GB kun je boeken toevoegen tot je een ons weegt voordat er geen ruimte meer is. 4000 boeken is een eitje. Mocht je boeken verslinden alsof het een lieve lust is dan kan je het geheugen uitbreiden middels een SDHC-geheugenkaart tot 32GB.

Voor de liefhebber die niet graag zelf leest is er een text-to-speech-ondersteuning in 26 talen. De PocketBook Pro 602 is de eerste e-reader met deze feature die tot in de detail is uitgewerkt.

De PocketBook 602 wordt standaard geleverd met ongeveer duizend boeken in verschillende talen die al in je bibliotheek klaar staan zodat je gelijk kan beginnen. Een kleine greep uit het aanbod van auteurs: Tolstoy, Dostoyevski, Twain, Freud, Verne, Hugo. Daarnaast staan er op Bookland.net nog ongeveer 30.000 gratis boeken voor je paraat.