CD: Anthony Hamilton - Ain't Nobody Worryin'

Na jarenlang de background vocals van andere artiesten voor zijn rekening te hebben genomen is hier alweer het tweede album van de soulvolle 'verhaaltjesverteller' Anthony Hamilton. In zijn songs geen lege woorden, nee, deze man vertelt echt verhalen. Als iemand snapt hoe je muziek moet maken; dat je muziek moet voelen en de tekst je echt moet vastgrijpen om vervolgens nooit meer los te laten... Dan is het deze man wel.



Kippenvel krijg ik ervan. Pass Me Over zet in en ik word me even heel bewust van alles, of misschien ook wel niet. Ik weet niet wat het is, maar er spoelt een gevoel over me heen wat ik moeilijk kan beschrijven. Het is een nummer dat ik nog nooit eerder heb gehoord, een nummer waar ik niets aan kan verbinden en toch doet het me wat. Meer dan gewoon 'wat' zelfs. De intro, het pianospel, de tekst, Hamilton's stem, een gospelkoor, de combinatie van dit alles. Mr. Hamilton weet wat hij doet. Gevoelige soul of RnB, maar even later ook funky en met zelfs wat reggae invloeden. Het is weer eens wat anders dan alleen een hook op andermans rapsong inzingen.

Jammer vind ik het dat we hier nog zo weinig van deze man hebben vernomen. Ja oké, het is over het algemeen niet het type muziek dat je hier in de charts zou aantreffen, maar wie is het ooit eens met die charts? Ik zelf hoorde per toeval I'm a Mess eens ergens en na het nummer Why met Jadakiss was ik om. Twee oudere nummers die hier nooit bekend zijn geworden maakten mij ervan bewust dat deze man wat te bieden had. Nu ik zijn nieuwste album in mijn handen heb vraag ik me dan ook af hoeveel airplay zijn materiaal zal krijgen. Waarschijnlijk weinig en dat is doodzonde als je nagaat hoe blij liefhebbers van het genre hiermee zouden zijn.

Ain't Nobody Worryin' is gewoon een album met ouderwetse klasse op een moderne manier. Hamilton's teksten zullen je bereiken of je het nou wilt of niet. Je kunt er niet aan ontkomen, want zoals er wordt gezongen in Sista Big Bones: You will be touched by his charm. Ook is deze plaat voor ieder die wel eens terug verlangt naar die kwaliteit van the old days een flinke opsteker. Heerlijke relaxte, soulvolle muziek met af en toe een scheut(je) funk er doorheen gemixt, what can I say? Dit is met alle zekerheid een aanrader.



Label: Red Ink Records Releasedatum: 08-04-2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!