Boek: Erin McCarthy De Vegas Vampiers Hoog spel & Bloedlink

 HoogspelWanneer je de president van een machtige vampier-natie bent en simultaan de eigenaar van het meest kolossale casino/hotel in Las Vegas heb je eigenlijk niks te vrezen, toch? Al snel blijkt een bepaalde openbare aanklager alsnog een uitdaging voor deze president. Hoog spel van Erin McCarthy betreedt de wereld van vampiers die in een politieke strijd verstrikt zijn. Dat gecombineerd met romantiek en actie vormt het eerste deel van de serie De Vegas Vampiers

Nu Twilight een ware rage vormt in de mediawereld barst het van overgeromantiseerde vampiers die ondanks hun oneindige leven en bloedlust pure schoonheid uitstralen en iedere sterfelijke ziel voor zich winnen. Genoeg schrijfstof voor hedendaagse auteurs dus, maar Erin weet in deze reeks de spanning aardig te combineren met de romantiek. Ze beschrijft gedetailleerde gevechten en zwoele nachten in de slaapkamer alsof ze onafscheidelijk samenhangen.

BloedlinkIn het boek Hoog spel, het eerste deel van De Vegas Vampiers, introduceert Erin haar fictionele duistere wereldje in Las Vegas. Het verhaal centreert zich rond Alexis die haar zus, Britany, probeert te redden uit de manipulatieve handen van Ethan Carrick. Al snel komt ze erachter dat haar zus niet zo'n slechte smaak heeft qua mannen. Deze gelikte eigenaar heeft alles waar een vrouw naar smacht, maar Alexis doet alles om niet te zwichten voor zijn charmes. Een emotionele en fysieke strijd waaruit blijkt dat Alexis geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. 

Bloedlink gaat verder waar Hoog spel stopt, het is geen vereiste om het eerste deel gelezen te hebben maar het geeft wel meer diepgang in de verhalen rondom de personages. Britany die heldhaftig is verlost van de boze vampiers door Alexis raakt namelijk zelf verstrikt in een biologische band met een vampier. En tja.. dat brengt complicaties, in dit boek gaat een vampier een vaderschapcursus volgen en inkopen doen voor babyspulletjes. Ondenkbare scenario's vol met  hedendaagse humor!

Erin McCarthy bewijst met De vegas vampiers dat verhalen rondom vampiers niet altijd dezelfde cliché problemen hoeven te bevatten. Ze heeft een originele insteek vol met humor en out-of-the-box gedachten, dit in combinatie met romantiek die onmisbaar is voor een chicklit. Hoog spel ligt in de winkels voor een daverende adviesprijs van 4,95 euro en is daardoor een zekere gok voor elke chicklitfanaat.