Special: The Hard Times of RJ Berger

De middelbare school. De meeste mensen hebben deze tijd wel meegemaakt, de ene beter dan de ander. RJ Berger (Paul Iocono) is ook een scholier, maar het zit hem allemaal tegen. mensen pesten hem, hij heeft geen omkijken van de meiden op zijn school en hij heeft geen greintje zelfvertrouwen. Toch is seizoen één een daverend succes in Amerika en een tweede seizoen is onvermijdelijk. Wat is er dan zo speciaal aan RJ? Waarom blijven mensen gefascineerd door hem? Het antwoord zijn simpel: zijn penis. Welkom in The Hard Times of RJ Berger.

RJ Berger

Nature's bitch
Zoals al kort uitgelegd; RJ Berger is de kneus van zijn school. Naar eigen zeggen is hij bleek, mager en een vreemde gast die constant de lul is. Naast dit alles heeft hij ook nog eens weinig succes bij de dames en hij wordt genegeerd voor het leven. Toch laat hij zich niet uit het veld slaan door de natuur die hem zo gemaakt heeft, hij gaat er juist hard aan trekken... letterlijk.

De eerste aflevering, die gewoon ‘Pilot' heet, laat zien wat er allemaal omgaat in het hoofd van RJ. Vunzige gedachten over Jenny Swanson, seks, masturberen, Jenny, en Jenny. Toch heeft ze een relatie met Max Owens, een sporter en de grootste zak van de school.
Maar niet alleen in zijn eigen liefdesleven is het verschrikkelijk, dat van zijn ouders is voor RJ nog walgelijker. Tijdens het avondeten wordt er met twee vrienden uitgebreid gepraat over het swingerleven en hoe RJ's moeder hem betrapte op masturberen diezelfde ochtend.

Het lot zorgt er voor dat RJ en Jenny bij elkaar in een studiegroep komen te zitten, wat er voor zorgt dat er kansen kunnen ontstaan.

Dan komt er een keerpunt in het leven van onze nerd: de basketbalwedstrijd van zijn middelbare schoolteam ‘Pinkerton Pirates'. Als waterdrager is het RJ's taak om de spelers van genoeg water te voorzien. Een incident zorgt er voor dat Berger het veld op moet om in te vallen voor een speler, met grote gevolgen. Na een desastreuze worp zakt de sportbroek van zijn kont, waardoor zijn geheim bekend wordt gemaakt. Een joekel van een vleesrol wordt aan het publiek voorgesteld. RJ gaat voortaan door het leven als ‘RJ ‘tripod' Berger', een knul met veel bekendheid, aanzien en aandacht.

 

Personages van RJ Berger

Personages (van links naar rechts):

"Easygoing and awesomeness!"
Miles Jennings (Jareb Dauplaise). Volledig geobserdeerd door seks, meiden en zijn videocamera. Hij loopt meer blauwtjes op dan een Smurf, maar blijft doorfilmen. Een goede avond voor Miles, is een avond waar hij meiden kan scoren. Alleen lekkere vrouwen met een laag zelfvertrouwen natuurlijk.

"It's a goddamn Buick Regal..."(Coach Jeriba Sinclair over RJ's geslachtsdeel)
RJ Berger (Paul Iocono). Wat moet er nog gezegd worden. Letterlijk een grote pik, volledig in de wolken door Jenny Swanson en hij wordt hierdoor regelmatig in elkaar getikt door Max Owens, die een relatie heeft met Jenny. Hij pikt dit echter niet lang en van een zielige nerd verandert RJ langzaam in de badass held van Pinkerton.

 

"Any time, any place... any orofice"
Lily Milan (Kara Taitz) is de stalker van RJ. Voor RJ's grote onthulling lijkt zij de enige te zijn die iets in hem ziet. Toch gaat ze ook met anderen uit, al is het alleen maar voor een stomende (mid)dag of nacht. Haar echte obsessie ligt echter bij Berger. Van naamshirts tot de meest gore uitspraken en onsubtiele knipogen, Lily heeft haar zinnen volledig op RJ gezet. Jammer voor haar dat hij totaal geen interesse in haar heeft.

"Every year, you think: 'she can't get any hotter' "
Jenny Swanson (Amber Lancaster), de grote liefde van RJ. Het enige wat er in RJ's hoofd omgaat is Jenny, dit wordt alleen niet beantwoord. Haar borstomvang is om ‘u' tegen te zeggen en de rest van haar uiterlijk is ook erg leuk om te zien. Ze date met Max Owens, basketbalspeler en krachtpatser.

"That's how a real man smells like, bitch"
Max Owens (Jayson Blair) is de grote zak van de middelbare school. Hij date met niemand minder dan Jenny Swanson. Het geflirt door RJ met zijn vriendin valt hem op en hij deinst er niet voor terug om Berger hiervoor eens flink te straffen. Een flinke tik kan geen kwaad, maar lekker het nerdje lopen pesten is ook geen enkel probleem.


Harde tijden, harde cijfers

Het is uniek te noemen voor een MTV-programma dat een show zoveel kijkers trok. De openingsaflevering van Hard Times trok een verbazingwekkend aantal van 2,6 miljoen unieke kijkers. Wat hier speciaal aan is, is dat Hard Times een show is die speciaal voor MTV is geschreven. Eerder dit jaar was dit ook het geval bij Blue Mountain State. Toch lijkt het succes van de show niet lang te duren. Na de premiere in Amerika viel het gemiddelde aantal kijkers snel terug naar een toch nog respectabele 850.000 unieke kijkers.

Hoe de show in Nederland zal aanslaan, is tot nu toe nog onbekend. Er gingen enige weken terug al de nodige virals in de rondte dat er 'iets groots naar MTV zou komen'. Zoals we nu allen weten is het dus deze show. Vanaf wanneer kun jij kijken naar de serie?

22 augustus om 19:00, MTV Nederland.

Er zijn op het FOK!forum al vele mensen fanatiek de show aan het volgen via internet. Toch zijn nog niet alle vragen beantwoord. Hoe dicht staat Paul Iocono tot zijn personage, hoe heeft hij de rol gekregen en wat is er zo speciaal aan de show, maar vooral de vraag: Waar staat RJ nou voor?

LEES OP PAGINA 2 HET INTERVIEW MET PAUL IOCONO