Tijdschrift Web Designer

Er zijn talloze tijdschriften te vinden over het maken en onderhouden van websites. Iedereen kan tegenwoordig ook een website maken, maar hoe doe je dit nou goed? Dat blijft een vak apart. Om nou echt een leuk tijdschrift te vinden die ook bij je hobby of vakgebied aansluit is dus vrij lastig. Wij kregen op de redactie van FOK! het tijdschrift Web Designer binnen. Is dit gewoon weer een lullig Nederlands net niet blad? Of gaat Web Designer wel inhoudelijk op zaken in...

Op mijn contract bij mijn werkgever staat als functie vermeld: Front-end developer. Nou zoek ik zelf al tijden naar een leuk blad waar ik zelf ook nog wat uit kan halen. Dus niet zo’n tijdschrift wat je op je koffietafel legt omdat het leuk staat. Nee, ik zou graag nog wat leuke nieuwtjes uit een blad willen halen. De kaft van het exemplaar wat wij hebben gehad begint al goed. Er staat namelijk heel groot jQuery op. Na een flink aantal pagina’s geschiedenis over Jquery kom je uiteindelijk halverwege het blad uit bij een tutorial. Het maken van een eenpagina site met jQuery.

Ow sorry voor de niet-nerds onder ons, jQuery is javascript daarmee kan je hele coole en interactieve dingen met je website doen. Maar goed, stap voor stap wordt je als beginneling meegenomen in het maken van de site. Maar helaas, voordat het echt interessant begint te worden en je echt begint te coden moet je wachten op de editie van volgende week. Een beetje spelen in dreamweaver voor effectjes kan iedereen wel, maar het meest interessante moeten we weer als lezer op wachten.

Dit kom je veel tegen in IT bladen, gave tutorials maar geen van allen worden in één keer afgewerkt in het blad. Je moet altijd de editie van de week daarna ook kopen. Prima marketing, maar klote voor de developer die nu zijn werk niet af kan maken.

Naast nog wat leuke artikelen over SEO, Social media en Ecommerce, staan er nog tal van websites in pagina’s die heten portfolio. Je vind daar gave websites vol technologie maar echt diep wordt er ook hier helaas niet op in gegaan.

Web Designer is een leuk blad als je al iets verder bent dan je website bouwen in de designmode van Dreamweaver. Er zijn leuke achtergrondartikelen en je zult er dan zeker nog wat van op steken. Voor de echte diehard web developers is dit helemaal niets. Er wordt niet diep genoeg in gegaan op de materie, waardoor je er dus helemaal niets aan hebt. Naast dat je compleet high wordt van de geur die uit het blad komt is het een prima boekje voor op de wc zullen we maar zeggen. Hij krijgt van ons maar 3 sterren.

Meer informatie over dit blad vind je op deze bijbehorende site.