Boek: William Lashner - Erewoord

Victor Carl is een eigenwijze advocaat, eentje die niet altijd luistert als hem verteld wordt dat hij zich er niet mee moet bemoeien. Als Julia, een vrouw waar hij vroeger mee verloofd was, plots op zijn stoep staat, zegt hij dan ook geen nee. Maar dan blijkt dat haar man is vermoord, doodgeschoten. Daarnaast blijkt het bedrijf van de man een enorme som geld te missen. Het duurt dan ook niet lang voordat de politie Victor verdenkt van deze moord. Victor probeert voor Julia de moordenaar te vinden, waarbij hij zijn best doet zichzelf niet nog verdachter te maken voor de politie. Gelukkig heeft hij de hulp van Derek Moats, een crimineel die dankzij Victor een gevangenisstraf voor een klein vergrijp heeft weten te ontlopen.

Erewoord

William Lashner is een schrijver met kennis van zaken. Hij is namelijk zelf ook advocaat en strafpleiter geweest in Philadelphia. Met hoofdpersoon Victor Carl heeft hij intussen al een flinke reeks op zijn naam staan. Erewoord is het zevende boek met deze advocaat in de hoofdrol. De auteur heeft intussen ook een boek met een andere hoofdrolspeler geschreven, welke zich ook afspeelt in Philadelphia. Het boek, Blood and Bone verscheen in 2009 en is nog niet in het Nederlands vertaald.

Net als zijn eerdere verhalen is het boek in de ik-vorm geschreven. Victor vertelt zo aan de lezer alles over zijn oude vlam, de pijn die het hem heeft gedaan en zijn vastbeslotenheid om het geheel op te lossen. Daarnaast duikt de held in een plot vol intrige en verraad. Het wordt Victor al snel duidelijk dat ze op zoek moeten gaan Miles Cave. Maar deze man blijkt, net als het kapitaal, onvindbaar. Als leuke sidekick vinden we de kleine crimineel Derek Moats. Derek is het type die over zichzelf in de derde persoon praat. Gaandeweg het verhaal lijkt het er al snel op dat deze vlotte babbelaar een blijvertje is. Het verhaal zelf is spannend en onderhoudend, een boek dat je niet zomaar weglegt, spannend en intrigerend tot de laatste pagina.