DVD: Magic Johnson - Always Showtime

De meest succesvolle basketbalspeler van de jaren tachtig, zo mag hij wel genoemd worden. Earvin Johnson is de naam, maar hij staat beter bekend als 'Magic'. Terecht ook want hij toverde bewegingen, assists en schoten uit zijn mouwen die respectievelijk de tegenstander gek maakte, een teamgenoot blindelings vond en wedstrijden won. Dit staaltje basketballkunst is nu weer heruitgegeven op DVD in Magic Johnson - Always Showtime.

Magic 
Johnson

 

Van jongs af aan beleefde hij zijn passie op de basketbalveldjes. Als Johnson boodschappen moest gaan halen van zijn ouders hield hij de tas in één hand en dribbelde de bal met zijn andere. Op de middelbare school was hij al een fenomeen en liet hij merken dat zijn trukendoos anders was dan die van zijn leeftijdsgenoten. Hij won de nationale kampioenschappen met zijn team uit Michigan, Everett High School. Zijn talent ging niet onopgemerkt en Johnson (toen nog zonder zijn bijnaam Magic) kon kiezen uit elke universiteit van de Verenigde Staten. Hij koos voor het groen-witte tenue van Michigan State University, waar hij altijd van gedroomd had. Daar gaf hij in zijn eerste jaar te kennen één van de groten te zijn, maar kon dit niet bezegelen met een titel. Gedreven om de NCAA te winnen en de tweestrijd met Larry Bird aan te gaan, bleef hij daarom bij het team om in zijn tweede jaar wel met de titel naar huis te gaan en het net van de basket te mogen knippen als beste speler. Met nog een titel op zak was het tijd om de overstap te maken naar de grote jongens.

Magic werd de draftpick van de Los Angeles Lakers waar Kareem Abdul Jabbar de grootheid was. Magic zou al snel de leidersrol overnemen en zijn betoverende 'moves' in de NBA tentoonspreiden. Magistrale assists en clutchwinners waren zijn handelsmerk en daarmee leidde hij de Lakers naar maar liefst 5 NBA titels in de jaren tachtig. Zijn rivalen Julius Irving, Larry Bird en Isaiah Thomas moesten uiteindelijk de meerdere in hem erkennen.

Magic Johnson


De DVD vertelt in iets meer dan één uur de weg die Johnson aflegde van kind tot NBA Ster. Van de middelbare school (incl. old school trillende video-opnames), via de Final Fours van NCAA tot aan de finales van de NBA. Een special die de magiek van Johnson in een notendop laat zien, want helaas is zo'n talent niet in 1 uur te vangen.