Dvd: The Ugly Truth

Mannen komen van Mars vrouwen van Venus. Dat moet de strekking zijn geweest van The Ugly Truth. In deze film komen duidelijk het verschil tussen daten volgens een man en volgens een vrouw lijnrecht tegenover elkaar te staan. Dit gespeeld door Katherine Heigl en Gerard Butler is gegarandeerd smullen!

Abby Richter is een producent bij een niet zo goed lopende ochtendshow. Bijna zoals elke vrouw op de aardbol gelooft zij in de prins op het witte paard. Voor minder doet zij het niet, en dat heeft dus als resultaat dat ze al in tijden geen afspraakje heeft gehad. Wanneer Abby haar baas besluit dat de kijkcijfers omhoog moeten zal ze alle zeilen bij moeten zetten voordat ze haar baan kwijt is. Hij komt echter met iets anders, hij heeft op een lokale zender een presentator gezien die zeker niet op zijn mondje is gevallen. Die moet en zal hij hebben voor zijn station. Zo gezegd, zo gedaan. Mike Chadway (Gerard Butler) komt met zijn ‘Ugly Truth ’ in de ochtendshow van Abby. Een echte macho die belooft de harde waarheid over mannen en vrouwen voor eens en altijd duidelijk te maken. Kan Abby dit wel aan?

The Ugly Truth is zeker niet de eerste romantische komedie met zo ongeveer dit verhaal. Girl meets boy, boy meets girl enzovoort enzovoort. We kunnen het zo onderhand wel dromen als kijker. Toch hoeft dat niet per se te betekenen dat dit een slechte film is. De chemie tussen Butler en Heigl is zo overtuigend gespeeld dat dit gewoon de film gemaakt in plaats van gebroken. De rest van het verhaal is namelijk te vergelijken met een aflevering van van Sex And The City of Will & Grace. Snel, vluchtig en om snel te vergeten. Het is moeilijk om de film echt te beoordelen voor jullie als lezer. Je houdt van een romantische komedie of je walgt ervan. Het zal dus tussen vier sterren kunnen zitten of zelfs maar een. Maar juist omdat deze niet zo heel veel speciaals in zich heeft vinden wij hem maar twee sterren waard.

Er zitten ook nog wat extra’s op deze dvd verstopt. Zo heb je de standaard bloopers en verwijderde scene’s maar ook een alternatief einde. Juist dit maakt het dan wel weer grappig om even verder te kijken. Ook de documentaire ‘The truth is ugly’ en ‘the art of laughter’ zijn opzich wel de moeite waard om nog even voor te blijven zitten. Zo komt ons algemene oordeel over deze dvd toch nog uit op drie sterren. Was het alleen de film geweest had hij het toch echt moeten doen met maar twee doffe sterren.