CD: Glenister - Fame

Glenisters FameGlenister klinkt al direct net zo fris als Voicst, die daar toch echt het alleenrecht op de ADHD-pop leken te hebben. Glenister is echter net iets steviger en heeft wat meer punk elementen in zich. Natuurlijk past het daarmee in een flink rijtje bands, welke vaak als de next big thing gepromoot worden. Misschien een verwijzing naar de titel Fame?

Hippe britpop, echter van eigen bodem. Je kunt uiteraard invloeden als "The ..." zoals The Strokes - al zijn die dan weer niet Brits, daar gaat mijn betoog - en The Strikes aanstippen. Uiteraard ook The Faint, zoals al door de band zelf aangegeven in diverse interviews. De liedjes zijn fris en hebben een lekkere catchy melodie door de gebruik van toetsen. Dit zorgt zo nu en dan zorgen voor een aparte wending. Hierdoor weet Glenister zich net te ontrekken aan de eenheidsworst die vaak inherent lijkt te zijn aan het genre. En dan zijn ze nog maar pas begonnen. Enige echt minpuntje is het accent van de zanger Ronald Straetemans, maar daar valt vast wel aan te werken.

Glenister, fotograve Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij

Hopelijk zetten ze net zoveel gas achter de verdere ontwikkeling, als ze aan Fame mee weten te geven. De, tja, zullen we het maar een EP noemen, bevat vijf nummers die in een dertien minuten voorbij schieten. Het maakt wel nieuwsgierig hoe een bedaard Glenister nummer uitpakt. Dank aan God, Allah en ome Frits voor de repeatknop. Een drietal nummers zijn overigens via de website van Glenister gewoon te downloaden.

Label: Glenister Releasedatum: 15 december 2005
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!