Boek: Lisa Unger - Voor jou wil ik sterven

Stel je bent al een aantal jaar getrouwd met een hele lieve man en de seks is nog steeds goed. Ja, hij is een keer vreemd gegaan maar dat heb je hem vergeven omdat hij niet verliefd was. Ook is hij met die verhouding meteen gestopt toen je er achter kwam. Op een dag verdwijnt je man en kom je er achter dat hij niet de man was die hij zei dat hij was. Wat doen je dan, ga je bij de pakken neerzitten of ga je uitzoeken wat er nu precies aan de hand is?

Dit alles overkomt Isabel. Ze is een redelijk succesvol schijfster en kan het niet verkroppen dat hij er zomaar vandoor gegaan is. Tijdens haar zoektocht blijkt al snel dat de man met wie ze getrouwd was een medogenloze killer is. Toch wil ze alles van hem te weten komen, met name waarom hij die moorden pleegt.

Lisa Unger werd in 1970 geboren in New Haven, Connecticut in de VS. Ze groeide echter op in Nederland, Engeland en New Jersey. Voordat ze fulltime schrijfster werd werkte ze in New York maar sindsdien is ze met man en dochter naar Florida verhuisd. Onder haar eigen naam schreef ze eerder Mooie leugens, Black-out en Halve waarheden. Onder de pseudoniem Lisa Miscione was ze verantwoordelijk voor de reeks boeken uit Lydia Strong serie.

Met Voor jou wil ik sterven zet Lisa Unger een behoorlijk goed boek neer. Het is een spannende psychologische triller waarin je alle hoofdpersonen goed leert kennen. Ook de redenen voor hun handelswijze kom je te weten. Opvallend is het feit dat iedere hoofdpersoon wel gescheiden is of in het boek iets bekent wat tot een echtscheiding kan leiden. Voor al deze informatie maakt Lisa Unger veelvuldig gebruik van flashbacks. Niet alleen naar gebeurtenissen van jaren geleden, maar ook naar momenten van nog geen uur geleden, die de lezer onbekend waren.



Het boek leest lekker en ik heb het dan ook in twee teugen uitgelezen. Toch mist er iets aan het boek en dat zijn echte hoogtepunten. De beslissende momenten zijn niet slecht maar het zijn ook weer niet de climax momenten die ik verwacht in een boek. Echt onoverkomelijk is dit niet maar toch een klein smetje op een voor de rest voortreffelijk boek. Al met al is het een heerlijk boek om te lezen en ben ik zeker benieuwd naar de eerdere werken van Lisa Unger maar zeker ook naar de boeken die nog komen gaan.


Uitgever: Uitgeverij Sirene ISBN: 9789058314994 Pagina's: 352
Waardering: