Film: De Meezing Moevie

Er wordt al hard gewerkt aan de intocht van Sinterklaas, Diewertje heeft de studio alweer ingericht en Jeroen is al in Schiedam, waar dit jaar de intocht is. Ook daar is al bijna alles klaar, de laatste steentjes worden nog vakkundig op hun plaats getimmerd door een stratenmaker. Overigens lijkt die stratenmaker verdacht veel op een blonde levensliedzanger, luisterend naar de naam Dries. Doordat Jeroen te vroeg is, besluit hij maar vast de komst van de Sint af te wachten door het zingen van liedjes. En wonder boven wonder, we krijgen contact met de Pakjesboot. Zowel de Sint als Hoofdpiet zijn aangenaam verrast hierdoor. Maar als Diewertje een vraag stelt aan de Hoofdpiet, dan gaat het mis. Een kijker wil namelijk weten hoe groot de pakjesboot is en Hoofdpiet besluit hierbij te laten zien hoe groot het ruim wel niet is. Hiervoor worden wel alle pakjes even op het dek gelegd. Maar oh jee, het gaat stormen, de pakjes zijn dus sneller van het dek af dan men had gewild. Gelukkig bedenkt de Hoofdpiet een briljant plan, zo hoeft Sinterklaas hier nooit achter te komen.


Zou het eindelijk lukken ze te tellen?


Sinterklaas is een mooi jaarlijks terugkerend fenomeen. Net zo'n traditie is het Sinterklaasjournaal van de publieke omroep. Zij verslaan ieder jaar weer de grote intocht van Sinterklaas, een happening waar zo'n beetje heel Nederland reikhalzend naar uitkijkt. Dit jaar heeft het creatieve team weer iets nieuws bedacht. Een Sinterklaasfilm is natuurlijk niet nieuw, daar bestaan er al een paar van en er komt er ieder jaar weer eentje bij. Het is dus een Sinterklaasjournaal in de bioscoop geworden.


De officiele trailer.


Met een titel als De Meezing Moevie moet je niet vreemd opkijken als je als publiek ook wordt gevraagd om mee te zingen. Voor wie de teksten niet meer kent, geen nood, de teksten verschijnen onder in beeld. De cast bestaat uit enkele grote namen, zo verschijnt de enige echte Sinterklaas samen met o.a. de Hoofdpiet, Paardenpiet en de Huispiet in beeld. Daarnaast zien we, zoals we gewend zijn bij het Sinterklaasjournaal, ook weer enkele gastrollen van andere bekende en minder bekende Nederlanders op het witte doek. Zo komt Willem Grol alvast voorbij met de eerste 'leuke' grappen en zien we de P.O.D. als de Pakjes Opvis Dienst te werk gaan. Geheel in stijl van het Sinterklaasjournaal worden de beslommeringen op de boot afgewisseld met het korte nieuws, iets wat een leuke mix oplevert. Het eindresultaat duurt net iets langer dan een uur, vol met plezier en kijkgenot. Er is zowel voor de jonge kijkertjes als de oudere kijkers meer dan voldoende humor aanwezig. Het camera en acteerwerk is van uitstekende kwaliteit en iedereen doet meer dan zijn best. Dat maakt deze film tot een uitstekende keuze om te gaan kijken voordat het Sinterklaasgeweld losbarst. Vind je jezelf al te oud, neem dan gewoon je neefje, nichtje of je buurkinderen mee en geniet.

Label: Pupkin Film Releasedatum: 14 oktober 2009 Kijkwijzer:

Waardering Film:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.