CD: Hardstyle Mix Masterz: Headhunterz

In een tijd dat de hardstylecompilatie-cd's uit de grond schieten komt Scantraxx met een nieuwe serie: Hardstyle Mix Masterz. Uiteraard gemixed door één van de grote namen van het label: Headhunterz.


Een eerste blik op de tracklist levert twee reacties op: "Zucht" en "Huh?". Allereerst "Zucht": het lijkt er op dat de originaliteit in de keuze van platen op compilatie-cd's ver te zoeken is. Niet dat het slechte tracks zijn, maar nummers als 'Her Voice', 'Unleashed', 'Rock Civilization (Technoboy Remix)' en 'Raven' staan op zo'n beetje elke mix-cd die de laatste maanden is uitgebracht. Dat er gekozen wordt voor de grote hits is niet zo raar aangezien er gericht wordt op een commercieel publiek, maar er is wat dat betreft keus genoeg.

De "Huh?" is gericht op een aantal verrassende keuzes. Tussen het nu-style-geweld door horen we ook 'Lena (Technoboy Remix)' van Anaklein uit 2005 en 'The Blaster' van Klone uit 2003. Logisch? Niet echt. Lekker? Jazeker! Hetzelfde geldt voor het heerlijke 'Followers' van de Donkey Rollers. Ook lekker, maar dan nieuw: 'Rambo Is A Pussy'. Een lekkere afsluiter met wat early-hardstyle invloeden.

Nee, deze mix-cd heeft weinig toegevoegde waarde ten opzichte van andere compilaties. Het grootste deel van de trackkeuze is te standaard en weinig vernieuwend. Pluspunt is wel dat gekozen is voor een aantal oudere platen door de mix heen. De komende drie delen zijn inmiddels al aangekondigd en komen van de handen van The Prophet, Luna en Wildstylez. Hopelijk kiezen zij voor een iets andere aanpak en wordt deze serie een waardige opvolger van de "Hard"-serie van The Prophet.


Label: Cloud 9 Dance/Scantraxx Releasedatum: Oktober 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.