Hardware: PSP GO!Cam

Voor de Sony PlayStation Portable kun je nu, voor het prijzige bedrag van 49 Euro, een heuse 1.3 Megapixel camera aanschaffen! Het apparaatje heet de Go!Cam en is voornamelijk bedoeld om snel een paar fotootjes of videos te schieten terwijl je lekker bezig bent met je PSP. Fotograferen op je PSP? Is het iets?


De Go!Cam gemonteerd

De Go!Cam wordt netjes verpakt geleverd met documentatie in verschillende talen. Het aansluiten is echter zo\'n simpele handeling dat je die handleiding niet echt nodig hebt. Verder vind je er een handig bewaardoosje voor je Go!Cam en een flyer die je vertelt waar je de gratis bewerkingssoftware kunt downloaden.


De inhoud, exclusief camera

Installatie gaat probleemloos. De camera kan maar op één manier in het USB slot bovenin je PSP. Door middel van een stelschroefje zet je de camera vast. Met behulp van een draaischijfje aan de rechterkant kun je de camera 180 graden draaien. Je kunt dus zowel een foto van jezelf maken, van de lucht of alles voor de PSP zodat het net een hele grote digitale camera lijkt. Autofocus is er niet echt, maar je kunt de lens wel in een \"dichtbij\" en \"veraf\" stand draaien.

Vanaf firmware versie 3.00 wordt de camera herkend door je PSP. In het hoofdmenu vind je onder het kopje FOTO de selectie CAMERA. Selecteer deze en de PSP staat meteen in foto-mode. Op de camera gaat nu een roodgekleurd ledje knipperen als aanwijzing dat de camera in werking is. Door middel van het driehoekje kun je allerlei instellingen veranderen waaronder de resolutie.




Foto 320x240


Foto 640x480


Foto 480x272 (standaard PSP schermresolutie)


Foto 1280x960