Rush n attack

Rush\'n Attack is de zoveelste port van een Konami arcadegame naar de Xbox 360. Digital Eclipse heeft er weer een leuk menuutje om heen geflanst en de 2-speler-mode Co-op gemaakt via Xbox Live en verder de grafische weergave een beetje omhoog geschroefd en er zijn een aantal achievements aan vast geplakt.

Als je de titel van het spel hardop uitspreekt merk je de knipoog naar de koude oorlog op. In Rush\'n Attack speel jij een (Amerikaanse) soldaat die een aantal POW\'s (Prisoners Of War) moet redden welke gevangen zijn genomen door vijandelijke soldaten die verdacht veel lijken op Russische soldaten.

In elk van de (slechts) vier levels loop je van links naar rechts door het scherm terwijl hordes soldaten je proberen te doden. Een aanraking of een enkele kogel is genoeg om gedood te worden, maar gelukkig ben je zelf ook niet zonder wapens. Met je trouwe mes prik je alle tegemoetkomende soldaten dood. Sommig speciale soldaten laten zelfs een wapen vallen waar jij dan weer een paar keer mee kan schieten. Deze wapens kunnen alle vijanden in één keer van het scherm vagen als je ze goed gebruikt. Denk aan vlammenwerpers en handgranaten.

De besturing is prima in orde. Je kunt van links naar rechts wandelen, springen of bukken. Ladders beklim je automatisch als je er voor staat. Het geluid is ook origineel gebleven met wat leuke muziekjes en het alarm dat continu afgaat terwijl jij door de vijandelijke stages rondrent en springt.

Naarmate je verder komt worden de vijanden natuurlijk een stukje moeilijker en krijg je te maken met bazooka\'s en lanceerinrichtingen. Verder krijg je aan het einde van elke stage te maken met een hoop vijanden of een eindbaas. In de eerste stage moet je wat soldaten en karate-experts omleggen, maar later krijg je ook honden en robots.


Conclusie

Rush\'n Attack is een mooie Konami-klassieker waar er al een paar van op Xbox Live Arcade zijn verschenen. Wie vroeger leuke momenten heeft meegemaakt met de game zal deze versie met een gerust hart kunnen spelen, want de charme van toen is niet verloren gegaan. Al met al blijft het natuurlijk wel een game die uit 1985 komt. Zoek je een aardige, niet al te moeilijke, side-scrolling game dan is Rush\'n Attack een aardige titel. Toch zou ik niet al te snel mijn punten uitgeven om deze game te kopen.


Hieronder zie je de game in actie...
De game start op Prikken!

Deze filmpjes zijn opgenomen met een JXD681 MP4 speler, beschikbaar gesteld door RHISC.