Theme Park DS

Theme Park, elke gamer die de Bullfrog-klassieker heeft gespeeld kent deze nog wel. Gelukkig is deze game weer uit de kast gehaald en in een DS-jasje gestopt. Het spel heeft nog exact dezelfde uitstraling als het origineel uit het vorige millennium, en het spel heeft ook qua functionaliteit niets in hoeven leveren.



In dit spel gaat het simpelweg om het bouwen van attractieparken. Deze parken worden (in het begin) \"from scratch\" opgebouwd, de speler moet de wegen aanleggen, attracties kopen en winkels bouwen om de gasten vrolijk te houden, en om natuurlijk veel geld te verdienen. Het touch-screen wordt gebruikt als speelscherm, met in het bovenste scherm van je DS een kaart van je park, of eventuele informatie over het geselecteerde object.



De besturing met de stylus is redelijk tot goed. Aangezien het bovenste scherm niet werkt met de stylus, moet de speler eerst op een edit-knop tikken om de twee schermen tijdelijk om te wisselen als de speler iets op het bovenste scherm wil wijzigen. Verder worden de pijltjestoetsen en de L-trigger gebruikt om te scrollen en om teksten door te lezen. Dit werkt heel lekker, en zorgt er voor dat je met 1 hand de DS kan vasthouden en kan scrollen, terwijl je met je andere hand de stylus hanteert. De A,B,X,Y en R-trigger hebben dezelfde functie voor de linkshandige gamers. Het enige echte probleem toch is de geringe grootte van het speelscherm, en de onmogelijkheid om het speelveld te draaien, waardoor sommige dingen moeilijk zichtbaar zijn en niet te selecteren zijn als er iets groots voor staat.