Haunting Ground

Storyline
In de game speel je met Fiona Belli, een bang en onzeker ogend meisje met veel te grote borsten en een veel te kort rokje. Haar enige krachten zijn haar nieuwsgierigheid en intelligentie. Na een vreselijk auto-ongeluk ontwaakt Fiona in een kasteel. Ze kan zich amper iets herinneren en is slechts gekleed in een laken. Ze ligt in een kooi en de omgeving ziet er niet veilig uit. Ze maakt direct kennis met Debilitas, vast en zeker een ingewikkelde naam voor debiel; de beste man is niet zo slim. Hij mag dan volwassen ogen, qua denken zit hij op het niveau van een kleuter. En daar schuilt meteen het gevaar, want hij vindt Fiona nogal interessant en kent zijn eigen krachten niet. Zodra Debilitas verdwenen is weet Fiona zich uit de kooi te wurmen; het slot zat namelijk niet vast. Ze vindt een halsband op de grond met de naam \'Hewie\' en gaat verder op onderzoek uit.

Onderzoeken gaat niet makkelijk als je half in je nakie rondloopt. De eerste kamer die je binnenloopt blijkt je slaapkamer te zijn. De schoonmaakster Daniella, die tevens beweegt en reageert als een robot, heeft een ultrakort rokje voor je klaar gelegd met een strak truitje. Ze verdwijnt en Fiona kleedt zich om. Wat Fiona niet weet is dat ze begluurd wordt. Maar door wie? Wat is dit voor een kasteel? Wie zijn die figuren? Hoe kennen ze mij? Hoe kom ik hier? Hoe kom ik hier weg? Fiona heeft nog een hoop vragen op te lossen voor ze naar huis kan.

Braaf hondje
In het begin van het spel sta je er tijdelijk alleen voor. Je kunt jezelf niet bepaald verdedigen, want het enige dat je kunt is schoppen en chemische spulletjes gebruiken die her en der verspreid liggen. Deze chemische middeltjes kun je gebruiken om je te kalmeren, je conditie te verversen of om de vijand tijdelijk af te remmen. Waar de game dan ook om draait is vooral veel rennen en nog meer verstoppen. Niet veel later in het spel stuit je op de trouwste bondgenoot van de mens, namelijk een hond met de naam Hewie. Het beest lag mishandeld in de tuin, vastgebonden aan een boom. Zodra je hem redt is hij je meteen trouw. Nu begint het spel pas echt!