Worms Forts Under Siege

In deze nieuwe worms is het doel niet alleen meer om de andere wormpjes af te maken, het is ook zaak dat je hun fort vernietigt. Want inderdaad, je gaat bouwen in deze game. Je hebt een soort \'hoofdkwartier\' waaraan je kunt uitbreiden. Dit uitbreiden gebeurt door middel van een link vanaf je hoofdkwartier naar alle andere torens en barakken die je zou willen maken. Wordt deze link echter verbroken, dan zullen alle gebouwen die vanaf dat punt niet meer aan je main base vastzitten, automatisch worden vernietigd.

Je kunt je fort met verschillende gebouwen uitbreiden. Zo zijn er bijvoorbeeld torens, onbeperkt maar ze zijn vrij zwak. Barakken zijn sterker. Keeps zijn nog sterker, maar ook veel schaarser. En ga zo maar door. Daarbij is het ook mogelijk ziekenhuizen te maken voor gewonde Worms of een science lab om je wapens sterker te maken.

Je gebouwen zijn zeer belangrijk in de aanval. Vrijwel alle korte afstandswapens zijn verdwenen en in plaats daarvan moet je vanaf je torens de vijanden neerknallen. Deze wapens zijn erg leuk, zoals een priester die je kunt afvuren, de lopende oma, een exploderende koelkast en ga zo maar door. De tegenstander zal daarbij alleen gefocust zijn op het vernietigen van je fort. Zelfs als je voor hem staat in zijn basis zal hij op jouw fort richten en niet op jou.