Time Crisis: Crisis Zone

Toen ik voor het eerst hoorde dat Crisis Zone er aan kwam was ik niet laaiend enthousiast. Goed, de Time Crisis serie is niet slecht maar tegenwoordig wel minder interessant. Dit komt mede omdat de meeste mensen dit soort games liever in de speelhallen spelen dan thuis achter de buis, het gevoel is gewoon niet hetzelfde. Met Crisis Zone heb je de mogelijkheid om oude guns weer eens uit het stof te halen. De G-Con 2 of G-Con45 kan je aansluiten op je PS2 om lekker een potje te lopen knallen. Maar mocht je hier niet over beschikken kun je ook gewoon de ouderwetse controller ter hand nemen om een potje agressie op je beeld af te schieten. Crisis Zone is namelijk een spel waarbij het de bedoeling is om vijanden neer te schieten door middel van richten en knallen. Deze games zijn de meeste mensen wel bekend uit de speelhallen.

Time Crisis: Crisis Zone speelt zich af in het nieuwe Garland Square-complex aan de rand van Londen. Een zwaarbewapende terroristische groepering, die zichzelf de U.R.D.A. noemt, heeft met geweld het complex overgenomen. Jij bent de beste agent van de Special Tactics Force en het is jouw taak om het complex binnen te dringen en de dreiging uit te schakelen. Met of zonder G-Con gun.

Grafisch gezien is Crisis Zone een normaal spel. Maar wat is tegenwoordig nog normaal? Het feit dat het niet overdreven spectaculair is maakt het spel niet een topper maar slecht is het ook niet. Zoals je gewend bent met dit soort spellen is het vrij druk in je beeld maar dit loopt gelukkig allemaal soepel zonder dat me PS2 er eerst even over moet nadenken wat de volgende screen zal worden. Qua geluid hoef je geen geweldige dingen te verwachten, want verder dan veel geknal komt het niet.