CD: Nailpin - 12 To Go

Over Nailpin valt nog niet zo heel veel te vertellen, deze Belgische punkpop band bestaat pas ongeveer drie jaar. In die jaren heeft de band hier en daar opgetreden, maar werkte vooral aan het schrijven van nummers. Inmiddels bijna twee jaar geleden werd hun demo door luisteraars van Studio Brussel gekozen tot demo van de week en verrassend genoeg leidde dat tot een aanbod voor een platencontract!

"Het was een aanbod dat we niet konden weerstaan, we kregen enorm veel creatieve vrijheid", aldus Nailpin. Die creatieve vrijheid resulteerde uiteindelijk in een 10" vinyl-uitgave van hun eerste single, 'Together', met 'The Bet' als B-kant. Bovendien mochten de heren het uitbrengen onder hun eigen label, Stalemate Records.

Omdat ze ook beseften dat tegenwoordig niet iedereen over een platenspeler beschikt, werd besloten om het nummer ook gratis beschikbaar te stellen via de website. Bovendien bevatte de download een tegoedbon voor korting op het complete album!

Het album '12 To Go' werd geproduceerd door Oscar Holleman, die eerder producties van De Heideroosjes, Undeclinable, Krezip en Within Temptation voor zijn rekening nam.