DVD: Army Wives seizoen 1

Desperate housewives maakt kennis met het Amerikaanse leger. Daar komt het eigenlijk wel op neer met Army Wives. Een serie over de vrouwen die op basis "Fort Marshall" achterblijven terwijl hun mannen vechten voor hun land. Als je dus de geheimen en roddels in Desperate housewives al heerlijk vond om naar te kijken moet je ook eens Army Wives proberen.

Het kliekje vrouwen
We zullen het kliekje even vluchtig aan je voorstellen zodat je ook een idée hebt waar we het over hebben. Claudia Joy Holden (Kim Delaney) is de vrouw van één van de hoogste officieren van het leger. Ze is een gerespecteerde vrouw in "Fort Marshall". Ze lijkt in eerste instantie dan ook de perfecte vrouw te zijn, echter sleept zij nog wel een geheim met zich mee uit haar verleden. Pamela Moran (Brigid Brannagh) is een voormalige politieagente en is zeker niet op haar mondje gevallen. Zij is geen doorsnee legervrouw. Door wat geldproblemen neemt ze een nogal ongewone baan opzich waardoor de vrouwen nog dichter bij elkaar komen. De naïeve barkeepster Roxy LeBlanc die haar man pas vier dagen kende toen ze met hem trouwde past prima bij Pamela Moran. Deze twee kunnen het dan ook goed met elkaar vinden. Roxy is namelijk ook niet op haar mondje gevallen en vindt het het eigenlijk maar helemaal niets dat ze haar man elke keer zo lang kwijt is. De bloedmooie Denise Sherwood (Catherine Bell) is een legervrouw in hart en nieren. Haar vader en opa dienden in het leger en Denise woont al haar hele leven op basiskampen. Zij trouwende al jong met haar man en kregen een zoon. Echter deze zoon heeft wat los zittende handjes als pa naar het buitenland is. Naast deze vier vrouwen is er ook nog een man lid van dit kliekje. Roland Burton (Sterling K. Brown )is getrouwd met Joan Burton, een vrouwelijke officier. Wanneer zij na twee jaar terug komt uit Afghanistan is niets meer zoals het is geweest. Ze heeft een enorm trauma daar opgelopen en dit brengt ongelooflijk veel spanning met zich mee in het huwelijk. Zal dit huwelijk nog stand houden?


Deze groep vrouwen weten elkaar op de been te houden wanneer hun mannen op missie zijn. Army Wives laat het verhaal zien van zij die thuis, in angst, wachten op de terugkeer van hun partner. Een compleet andere kijk dus op het Amerikaanse leger dan de tig series die er al over zijn. Daarin zie je alleen de mannen op hun missie en zie je niet hoe zwaar het is voor de vrouwen en familieleden die achter blijven. Army Wifes is grappig maar soms is het ook moeilijk om geen traantje weg te pinken. Het is misschien maar beter om de box in een ruk uit te kijken want als je de aflevereningen los bekijkt kan het nog wel eens langdradig over komen. Naast de bijna negen uur aan materiaal zit er ook nog eens een enorme lading bonusmateriaal bij. De vermiste scenes die hier op deze box vermist in actie heten, mogen daar natuurlijk niet in ontbreken. Verder zit er een extra verhaallijn bij die uit de serie is geschrapt. Zet je naast deze twee leuke opties op de dvd’s nog schrap voor veel meer leuks. Deze extra’s zitten niet op een dvd verstopt, maar ze zitten verdeeld over de schijfjes waar ook de serie zelf op staat. Door de verslavende werking van deze serie en de enorme lading extra krijgt deze box van 4,5
ster.

Label: Walt Disney Studios Home Entertainment Releasedatum: mei 2009 Kijkwijzer:

Waardering serie: Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.