DVD: 3FM Serious Request

De dagen voor kerst waren in Breda een gekkenhuis, en bijna heel FOK heeft meegeleefd met Coen, Giel en Paul. De drie DJ's die hun plek innamen in het Glazen Huis in de Brabantse stad. Met zekerheid kunnen we volgens mij zeggen dat het in Nederland nog nooit zo geleefd heeft als vorig jaar. Gisteren kwam de dvd van deze actie uit met daarop alle hoogte- en dieptepunten van Serious Request 2008.



De reden voor deze hele actie is vrijwel meteen terug te vinden op de dvd. Het zeer aangrijpende verhaal, waar veel mensen met tranen in hun ogen naar hebben zitten kijken, staat als tweede onderdeel op dit schijfje. Het verhaal van Eric Corton in Kenia is zeker bekend bij de kijkers van Serious Request. Het is namelijk meerdere keren uitgezonden op tv, en ook nu weer kan het niets anders dan je enorm aangrijpen.

Naast dit serieuze gedeelte staan er natuurlijk ook hilarische momenten van de actie zelf op. Zo probeert Timur met zijn reallife baby doll Maya als een echte vluchteling van Malmo naar Breda te liften. Dat het niet makkelijk is, komt hij vrij snel achter. Zwart rijden in de trein, wielen vergeten van je kinderwagen, dit alles is opgenomen en terug te vinden. En Timur was niet de enige die hard bezig was met een actie. Gerard Ekdom moest 50.000 handen schudden, Sander Lantinga was in te huren voor klusjes en Michiel Veenstra was op veel plekken in het land te vinden met de surprise truck.


Dit zijn maar een paar hoogtepunten van 3FM jocks zelf die je dus terug kunt kijken, maar laten we bepaalde veiling items niet vergeten. De bruiloft in het glazen huis, en de huiskamerconcerten van Leaf, 'De Jeugd van Tegenwoordig, Voicst, VanVelzen' en Racoon. Om deze artisten in huis te krijgen moest je flink bieden, en daarom deden de heren ook meerdere keren "zeer serieus" Veiling TV. Misschien waren dit wel de meest briljante beelden van heel Serious Request 2008. Gelukkig kan je deze Veiling TV uitzendingen van Giel en Najib Amhali terugkijken.

Bovenstaande zijn allemaal leuke kleine stukjes om terug te kijken maar de dvd draait eigenlijk om de hoogte- en dieptepunten van de drie DJ's in het glazen huis. Je kunt dan ook in het begin van dit schijfje bijna een uur terug kijken naar de leukste momenten. Om even een opsomming te geven: 'Georgina Verbaan in haar groene schaatspakje' , 'Giel in Georgina’s schaatspakje' , 'Guido Weijers zet Breda op zijn kop', 'Jordi en zijn toverbal' , 'Ilse de Lange samen met Mike G', 'Hakken nacht met Paul', 'Giel zingt Hero voor geld', 'MARS!' en zo kan je nog wel even doorgaan. Als je het echt allemaal wilt weten moet je zelf maar kijken.


Het is een leuke samenvatting van een geslaagde actie met als uitkomst 5.637.937 euro voor het Rode Kruis. De opbrengst van deze dvd gaat natuurlijk ook naar naar deze actie. Het is alleen een beetje zonde dat misschien wel het leukste onderdeel op de tracklist niet terug te vinden is. Namelijk de bloopers van Giel Beelen die er als bonus op zouden moeten staan. Tevens is de dvd niet echt lekker te bekijken op een ouderwetse tv: hij is breedbeeld en er valt dus een deel van het scherm af als je geen breedbeeld optie hebt. Mocht je nou helemaal niets hebben meegekregen van de tv uitzendingen, dan is dit absoluut nog steeds een leuke verzameling beelden van grappige acties, dansende DJ's en maffe mensen.


Label: Strengholt Releasedatum: 8 januari 2009
Waardering film: