CD: The drughouse volume

Alle housefreaks opgelet! Jullie zijn allemaal weer uitgenodigd om door de deuren van The drughouse binnen te treden en te genieten van diverse housetracks, gemixt door Artistic Raw en hosted by mc 4rensick. Na het grote succes van de eerste editie, die twee maanden geleden bestond uit een enkele cd, komt The drughouse dit keer met een extra schijfje. Je kunt dus kiezen: blijf je veilig op de eerste verdieping, of ga je meteen naar de donkere kelder.




Echte housefreaks kennen ongetwijfeld het online platform housebeats wel. Een groeiend netwerk met nu al bijna dertienduizend leden. Na twee maanden radiostilte kwamen ze begin december met een nieuwe versie van The drughouse. Door dit keer te komen met een dubbele mix hebben ze de lat binnen de wereld van gratis mixtapes een stuk hoger gelegd. Naast tracks uit de Groove Yourself DJ Contest, krijgt DJ Artistic Raw ondersteuning van namen zoals NouveauBeats, Kid Kaio, Dirtcaps, Carlos Barbosa en Robaco Bossa.

Op de eerste van de twee mixtapes “The First Floor” word je welkom geheten door MC 4rensick. Vanaf dat moment ben je dan officieel binnen in The drughouse en vliegen de housetracks om je oren. Zo zijn veel van de tracks in deze mengeling van nummers van DJ Artistic Raw zelf, waaronder de Artistic Raw remixen van 'Lambada' van Kaoma en 'I Kissed A Girl' van Katy Perry. Een aantal van de tracks komen ook uit de Groove Yourself DJ contest. Een wedstrijd waar al het opkomende, nieuwe dj-talent hun tracks kunnen insturen. Elk nummer loopt vloeiend in elkaar over met wat commentaar van MC 4rensick, wat overigens niet op een irritante en overbodige manier gebeurd. Naast de grote hoeveelheid tracks van DJj Raw kom je ook nog tracks tegen van 'Robaco Bossá & Brothers D', Daft punk’s 'Harder Better Faster Stronger' in de Raul de Meira Remix en The Pro-Stitute’s 'Dancando Lambada remix'.

De tweede mix "The basement" is meer om het nieuwe talent wat meer in de spotlights te zetten. Zo kom je hier alleen maar tracks tegen van NouveauBeats & Kid Kaio, ook wel beter bekend als 'The Beatdoctors'. De track 'Ice Ice Jack' bevat een heerlijke sample van Vanilla Ice, maar zo zullen er je nog meer grappige samples opvallen in deze mix. Deze mix is een stukje korter dan de eerste maar met zijn dertig minuten zeker heerlijk om naar te luisteren.

Beide tapes zijn zeker de moeite waard om te luisteren. De eerste duurt ongeveer een uur en de tweede dertig minuten. Anderhalf uur house is zeker geen straf. Je hoeft voor deze mixes niet naar de winkel te rennen want ze zijn gewoon gratis te downloaden via thedrughouse.nl. Als je ze gedownload hebt laat dan hier ook zeker even weten wat je er van vond.

Tracklist:
CD1 - The First Floor
01. Intro
02. Artistic Raw - Plug It
03. Funkelicious and Fruity Fresh and Junkybass - Rewind Again (Original)
04. G. Volante - Cossa
05. Robaco Bossá & Brothers D - Flippin (Official Promo)
06. Artistic Raw - Mad Man
07. Carlos Barbosa - Dap Dap
08. Artistic Raw - What Happened
09. Mark Stent - Waiting (NouveauBeats Remix)
10. Funk D - Flavourz (The Pro-stitute's Remix)
11. DJ Chaosz - Juicy (Original Mix)
12. Artistic Raw - Get The Right A Millie
13. The Pro-Stitute - Dancando Lambada (TPS Double Mashup)
14. Kaoma - Lambada (Artistic Raw Remix)
15. Katy Perry - I Kissed A Girl (Artistic Raw Remix)
16. Robaco Bossá - Bounce It Up
17. Artistic Raw - Kick In The Bass
18. Artistic Raw - Last Night A DJ
19. Dj Rockid - Girls (Dirtcaps Remix 2)
20. D-Menace - Ne Yo - Closer Remix
21. Daft punk - Harder Better Faster Stronger (Raul de Meira Remix)
22. Flow-Beatz & MC Dan Stenzo - Get Music
23. Artistic Raw - Funktastic

CD2 - The Basement
01. Intro
02. NouveauBeats & Kid Kaio - Shoop Jackin (BuiZa Beast Mix)
03. NouveauBeats & Kid Kaio - Crank
04. NouveauBeats & Kid Kaio - Ice Ice Jack
05. NouveauBeats & Kid Kaio - Body Rocking
06. NouveauBeats & Kid Kaio - Jackhall Queen
07. NouveauBeats & Kid Kaio - Mama Mia
08. NouveauBeats & Kid Kaio - Samirs Fidget Theme
09. NouveauBeats - Sick In The Hat (Kid Kaio & Lucky Charmes Remix)
10. Larry Tee - Perez MP (NouveauBeats & Kid kaio Remix)
11. NouveauBeats - VIP (BuiZa in The Vip Mix)
12. NouveauBeats & Kid Kaio - Jazz le Jack
13. NouveauBeats & Kid Kaio ft Jeff Doublue - Keep it Jackin'


Label: drughouse.nl Datum: December 2008 Waardering: