CD: High School Musical III - Soundtrack

Dat een film in Amerika gehypet kan worden weten we allemaal. Zo gebeurt dat op dit moment met High School Musical 3. Er is geen ontkomen aan. Om deze hype een klein beetje over te brengen naar ons nuchtere Nederlanders is vanaf 7 november de soundtrack van deze film verkrijgbaar: High School Musical III - Soundtrack. Een cd met 13 nummers die in de film worden gebruikt. Deze film draait natuurlijk helemaal om de muziek en dus zou je zeggen dat een soundtrack geheel terecht is. Toch valt dat in dit geval te betwijfelen...

Smooth
Niet alle acteurs kunnen van nature even goed zingen, zo is ook het geval bij High School Musical. Toch is er met techniek een hoop te verbeteren en zodoende klinkt het allemaal redelijk 'smooth'. Jammerlijk bijkomend effect van de techniek om één en ander op te poetsen is wel dat het allemaal behoorlijk aan echtheid inboet. Dit is vooral bij de eerste nummers op de cd te horen. Het klinkt té gladjes, té weinig origineel en onecht.

Pas ruim over de helft van het album, vanaf de achtste track, wordt de cd iets beter. 'Walk Away' neemt een lekker tempo aan en geeft een 'poppy-feeling'. Dit nummer zou zomaar in één of andere hitlijst kunnen eindigen. 'We're All In This Together' laat een herinnering aan good-old Grease niet onberoerd. De hele cast van High School Musical zingt in dit nummer mee en je legt meteen de link met het is Grease gezongen 'We Go Together' uit de jaren '70.

Veel van hetzelfde
Als je een oordeel moet geven over de cd als geheel valt er eigenlijk maar één conclusie te trekken: het is veel van hetzelfde. Er zijn een paar losse nummers die er uitspringen en die op zichzelf nog wel enige hitpotentie hebben. De rest is 'dertien-in-een-dozijn'-muziek, vooral interessant voor de pubers die deze film helemaal 'hot' vinden. Hadden wij dertigers en veertigers in onze tijd niet óók allemaal de soundtrack van Grease in onze kast staan? High School Musical III - Soundtrack is een aardige cd, maar niet meer dan dat.


Muziekclip 'Can I Have This Dance'


Tracklist

1. Now Or Never
2. Right Here, Right Now
3. I Want It All
4. Can I Have This Dance
5. A Night To Remember
6. Just Wanna Be With You
7. The Boys Are Back
8. Walk Away
9. Scream
10. Senior Year Spring Musical
11. We're All In This Together (Graduation Mix)
12. High School Musical
13. The Boys Are Back


Label: Walt Disney Home Entertainment Releasedatum: 7 november 2008 Waardering: