Concert: Fall Out Boy in de Melkweg

Met dank aan Juicyhil voor de submit en de foto's!

De rockband Fall Out Boy kwam weer eens naar de Melkweg in Amsterdam om een concert te geven, onder andere ter promotie van het nieuwe album Folie à deux. Dit in tegenstelling tot de verwachtingen die er waren dat de band ditmaal in een grotere zaal zou optreden. Maar niets was minder waar, ze bleven trouw aan de Melkweg.


Buiten in de rij voor Melkweg regende het behoorlijk en iedereen had paraplu`s bij zich. Er kwam opeens ook een jongen in een apenpak, met roze paraplu en speakers met de Fall Out Boy single ‘I Don`t Care’ de straat op en danste hierbij vrolijk in het rond. Hij viel mensen lastig en omhelsde de wachtenden. Toen hij weer naar binnen wou gaan trok iemand de kop van het pak af, en het bleek het dus leadzanger Patrick te zijn.

Om 19.00 uur begon het voorprogramma te spelen, de Nederlandse band Destine. Aan het publiek te merken was het een band die al vaker van zich had laten horen, de meiden vooraan gilden namelijk de longen uit hun lijf. Het is een vijfkoppige band die zich in het popgenre begeeft. Ze wisten wel een energiek optreden te geven, en tevens het publiek met zich mee te krijgen. De muziek zelf was leuk, maar wat eentonig.


Om 20.00 uur kwamen de jongens van Fall Out Boy op, ze begonnen met de track ‘Thanks For The Memories’. Vooraan werd er non-stop gegild, achterin was het rustig, maar op het podium gebeurde het echt. Gitarist Joe Trohman en bassist Pete Wentz draaiden hard in de rondte zoals ze dat altijd in de video's doen. Zo nu en dan grunt Pete er even tussendoor, of kwam er iemand anders op het podium grunten.


De single 'I Don`t Care' werd ook ten gehore gebracht, nadat Pete het hele publiek "I Don`t Care" liet roepen. Helaas werd de single 'I'm Like a Lawyer with the Way I'm Always Trying to Get You Off (Me & You)' op een gegeven moment wat saai, het publiek vond het niet heel erg bijzonder. Maar dat maakten ze weer helemaal goed met 'Hum Hallelujah', 'Sugar, We`re Going Down' en 'Dance Dance', dat waren de tracks waarvan iedereen helemaal dol werd. Er was overigens veel jong publiek, waaronder veel meiden die flauw vielen. Daardoor werd er vaak gewacht en werd zelfs 'Beat It' vroegtijdig afgebroken. De band vroeg het publiek op een gegeven moment wat ze van Amerikaanse jongens vinden, waarna ze de cover 'American Boy'speelden van Estelle en Kanye West. Het was maar één couplet en één refrein, maar dat was genoeg om het feest compleet te maken. Het was al met al een goede performance en Patrick zong het geheel erg mooi.


Locatie: Melkweg Datum: 27 oktober 2008 Waardering: