CD: Miss Djax - Inferno

Miss Djax is één van de grote namen uit de wereldwijde technoscene. Ondanks het feit dat ze al sinds de jaren '90 actief is als dj en producer verscheen in 2005 pas haar eerste artiestenalbum: RAW. Inmiddels heeft ze haar tweede plaat afgerond en die heet Inferno.


De cd begint met een duister, mysterieus intro. Het zet meteen de toon voor de rest van het album, want iedere track heeft iets donkers over zich. Na het intro volgt de titeltrack van de cd en horen we de typische Djax-sound: rauwe en snoeiharde kicks. De energie spat er al meteen vanaf en dat blijft gedurende het hele album het geval. Naarmate de cd vordert, lijkt het alsof de energie in de tracks alleen maar toeneemt. 'Fallout' en 'Djaxodus' zijn twee voorbeelden van nummers die op de dansvloer in zullen slaan als een bom. Wat een geweld (in positieve zin)!

Op het album vinden we ook een aantal samenwerkingen. 'Still Dominating' met Human Resource is er hier één van. De bekende hardcoretrack van vroeger is geremixed in hardtechno stijl en het resultaat mag er zijn. Het bekende melodietje, de belletjes en natuurlijk de tekstsample zijn terug te horen in deze nieuwe versie, voorzien van wederom een keiharde rauwe bassdrum. Later op het album komen nog een Pet Duo remix van 'Hell's Bells' en 'Queensteppin' samen met DJ Rush voorbij, om het rijtje samenwerkingen compleet te maken.


Niet alleen aan de tracks is veel aandacht besteed, ook het artwork valt op. De vlammenzee beeldt Inferno uit en de gewapende zombies staan symbool voor de duistere sfeer die we terughoren op het album. De Amerikaanse kunstenaar Ed Repka is verantwoordelijk voor deze illustraties. Het moet gezegd worden: het ziet er ongelooflijk strak uit!

Met Inferno laat Miss Djax horen dat ze nog altijd haar mannetje staat in de technoscene. Na het intro is het tot het einde volle bak beuken, op een enkel rustpuntje na. Een prima album dus voor iedereen die niet vies is van het betere beukwerk!


Label: Djax Records Releasedatum: september 2008
Waardering: