Lifestyle: GPS Car Cushion

Voor veel mannen is er niets lekkerder dan heerlijk met de auto te toeren. In de zomervakantie naar Zuid-Frankrijk of misschien voor je werk naar een andere stad; beide zijn het momenten dat je je kwaliteiten als chauffeur kunt bewijzen. Als je dan niet zo bekend bent (en niet zoveel haast hebt) dan is het geen probleem om zes keer verkeerd te rijden alvorens je aankomt op je plek van bestemming. Dat liever dan je auto stil te zetten en een willekeurige passant om een route vragen, toch? Met de moderne technologie is dat natuurlijk niet meer nodig. Bijna iedereen lijkt inmiddels voorzien van een GPS in de auto, zelfs mensen die nooit een andere route rijden dan van huis naar werk en andersom. Soms zie je zelfs auto's met een navigatiesysteempje aan de voorruit, waarvan je weet dat de GPS een hogere dagwaarde heeft dan de auto waarin hij zijn werk doet. Maar goed, het is een ideaal systeem en voorkomt een hoop ellende. Niet alleen de voorgenoemde schaamte bij het vragen van de weg, maar ook moeders de vrouw hoeft niet meer haar humeur te laten verpesten omdat zij geen kaart kan lezen.



Zijn er dan helemaal geen nadelen te bedenken als het gaat om een navigatiesysteem in je auto? Ja, die zijn er zeker wel! En dan gaat het met name om de alom gehate ronde vlek aan de binnenkant van je voorruit. Daar waar je met je tong ten overvloede speeksel op het zuignapje hebt aangebracht, daar wreekt het raam zich door je op te zadelen met een flinke kring. Niet alleen een detail om je vreselijk aan te storen, maar voor autokrakers een duidelijk signaal dat er misschien wel eens een TomTommetje in je dashboardkastje zou kunnen liggen. Want wie neemt dat ding nou altijd mee naar binnen? En of die kraker nou wel of niet een GPS in je auto vindt, dat maakt voor de schade niets uit: je raam ligt dan al aan diggelen. Volgens een persbericht van Carglass nam het aantal autokraken vorig jaar zelfs met 11% toe, met name vanwege de aanwezigheid van navigatieapparatuur in de auto. Gelukkig heeft Auto Vision een oplossing voor de kleine irritatie van de bevlekte voorruit én de kans op een kapot raampje: de GPS Car Cushion.



De GPS Car Cushion is een soort plaatje dat je op je Dashboard kunt leggen. Door de anti-slip aan de onderzijde blijft het plaatje op zijn plek liggen en door het gewicht van de hoge rand (1,1 kilo!) blijft het plaatje zelfs in de meeste ruige bocht gewoon op zijn plek liggen. De bovenzijde van de GPS Car Cushion is gemaakt van een glimmend en glad oppervlakte, waar je gemakkelijk de zuignap van je GPS op kunt laten vastzuigen. Met deze handige gadget hoef je dus nooit meer je houder van het raam los te trekken, maar kun je gewoon het plaatje weghalen en opruimen. Geen kraker die meer kan zien dat je een navigatiesysteem hebt én je bent van de vieze voorruit verlost. Eigenlijk mag het een klein wonder heten dat nog niet heel Nederland voorzien is van een GPS Car Cushion. Voor de prijs hoef je het ding namelijk niet te laten liggen.


Leverancier: Autovision Prijs: 24.95 Verkrijgbaar bij: Autovision, Mediamarkt, Halfords e.a.