Boek: Conn en Hal Iggulden - Het jongensboek

Vraag je opa alleen over vroeger als je tijd hebt, want de kans dat je een uur lang naar zijn verhalen moet luisteren is groot.
quote:
Vroeger was alles beter, we hadden nog geen wie’s iks-boksen of pé-esdrieën. We speelden gewoon op straat, in het bos of op het water.
Hoe wisten jullie dan wat jullie konden spelen, er was toch nog geen e-mail of internet?
We hadden onze tijdschriften en daar stond van alles in, hoe je een periscoop kon bouwen of een zeepkist. En uiteraard hoe je kon navigeren op de sterren als je een vlot had gebouwd
Ja, je opa was vroeger een echte deugniet. Nieuwsgierig geworden naar deze spelletjes, wil je de bron aanboren die je opa tot zijn beschikking moet hebben gehad? Dan is er goed nieuws want Het jongensboek zit vol met dit soort antwoorden.
Subheader


Gevarieerd
De schrijvers Conn en Hal Iggulden schreven dit boek speciaal voor iedere jongen tussen acht en tachtig en gaven het de titel "The dangerous book for boys". Ook in Nederland liep dit boek zeer goed dus werd besloten er een vertaling van te maken. De vertaling was in handen van Pieter van Oudheusden en Erik van Muiswinkel heeft zich ontfermd over De regels van cricket. Daarnaast zijn er meerdere specifiek Nederlandse items aan het boek toegevoegd. Want naast spannende dingen doen staat het boek ook vol met handige weetjes en tips. Zo weet je na het lezen dat je moet luisteren naar meisjes en vooral dat je je naam niet op de valentijnskaart moet zetten, ook al zeggen ze van wel. Daarnaast staat het boek ook vol met kleurenfoto’s. Bomen, vlinders, vissen, oude gebouwen en nog veel meer is in kleurendruk te vinden in dit boek. Ook is er een flinke portie geschiedenis te vinden in dit boek. Zo komt de ware geschiedenis van 300 ook weer even voorbij in dit boek

Compleet
Het boek is mooi uitgewerkt en zeer prettig leesbaar. Je kunt het van voor naar achteren lezen maar het is uiteraard geen enkel probleem om die hoofdstukken eruit te pakken die je interessant vindt. Door de vele tips en aanwijzingen lijkt dit boek wel te vergelijken met het "jonge woudlopershandboek" van Kwik, Kwek en Kwak. Want ook de seinvlaggen, morsecodes en vlinders staan beschreven in dit boek. Gelukkig is het formaat zeer handzaam gebleven en zit er een stevige kaft omheen. Het boek kan dus wel wat hebben als je het op pad meeneemt tijdens een avonturentocht. Of voor wanneer je het gebruikt als handleiding voor het bouwen van je eigen werkbank en het tot die tijd op de grond moet liggen. Het boek zelf is echt leuk om te lezen en razend interessant. Op dat punt is het zeker een aanrader te noemen. Zelfs je opa zal nog veel plezier hebben aan het boek, vraag maar meteen of hij zich de introductie van de "Truttenschudder met jarretelaandrijving" nog kan herinneren. Nieuwsgierig geworden? Ren dan gewoon naar de winkel en koop dit boek. Je zult er geen spijt van krijgen.

Uitgever: Uitgeverij De Harmonie ISBN: 978061698265 Pagina's: 287
Waardering: