Gadget: Dansmat

Dansen is een goede manier om jezelf goed in vorm te krijgen of te houden. Door elke dag even soepel met de heupen te draaien swing je de kilo's van je af. Daarnaast is dansen natuurlijk ook gewoon leuk. Niet iedereen is even getalenteerd als het gaat om de juiste danspasjes, dus een beetje hulp kan geen kwaad. De Joystep USB-dansmat van Dansmat.nl kan een leuke en makkelijke manier zijn om lekker te (leren) dansen, gewoon achter je computer of in de huiskamer. Het enige wat je nodig hebt zijn een computer en lekkere muziek.



De dansmat van Joystep bestaat een kunsthof hoes met sensoren, die reageren als je met je voet op een bepaalde plek van de mat gaat staan. Door de mat aan de usb-poort van je computer te koppelen en de software te installeren, weet de computer waar je je voet plaatst. De meegeleverde Stepmania-software koppelt je bewegingen op de mat aan de bewegingen die bij de gekozen muziek horen. Door de op het scherm voorbij flitsende pijlen met je voeten op de mat aan te tikken, dans je op de muziek die uit de luidsprekers schalt. Zo kun je bepaalde levels halen of 'gewoon' een goede score neerzetten. De dansmat bevat drie aansluitstekkers, waarbij je er maar eentje hoeft te gebruiken. Door de meegeleverde software te installeren herkent de computer de mat direct. In het programma van Stepmania dien je vervolgens de verschillende dansbewegingen in te stellen. Op de cd-rom bevindt zich, naast de genoemde software, ook een map met muziek (en bijbehorende danspassen). Op de site van de leverancier vind je informatie over het gratis verkrijgen van meer muziek. De meegeleverde cd bevat al heel wat klassiekers (probeer zeker eens het legendarische Kung-Fu fighting of de Macarena) en op het internet vind je ook veel recente hits.

Wees gerust: er zijn ook danspassen voor beginners


De luxe dansmat van Joystep kost 49,95 voor een enkele mat, inclusief de software van Stepmania en een digitale map vol muziek. De mat is verkrijgbaar in twee verschillende kwaliteiten, waarbij de 'deluxe' versie zeker een aanrader is. Doordat deze luxere variant namelijk voorzien is van een schuimrubberen vulling, is deze comfortabeler in gebruik. Het is ook mogelijk om het spel met twee mensen (op twee matten tegelijk) te spelen. Vergis je trouwens niet in je danskwaliteiten, want zelfs een doorgewinterde danser zal nog moeite hebben met het snelle voetenwerk dat Stepmania van je vereist. Zeker mensen met een slechte conditie zullen al snel buiten adem zijn.

De Joystep dansmat is leuk voor jong en oud en bijzonder geschikt voor feestjes of druilerige herfstavonden. Het installeren duurt even en je conditie wordt flink op de proef gesteld. Ook dien je over een goede voet-oog-coördinatie te beschikken om het spel te kunnen spelen. Als je het een beetje onder de knie hebt, dan is de Joystep zeker een leuk spel.




De prijs (49,95 voor een enkele mat of 89,95 voor twee matten) maakt de Joystep dansmat zeer aantrekkelijk als cadeau voor de decembermaand. Voor de wat krappere beurs is er ook de wat simpelere versie voor 29,95 per mat. Eigenlijk is er maar één nadeel aan de Joystep dansmat en dat is dat hij niet aan te sluiten is op de televisie, zoals de eerdere variant voor de Playstation. Als je geen laptop hebt of je computer staat in de slaapkamer, dan is het wel erg onhandig om even de Joystep erbij te pakken.

Deze week geven we op FOK! een aantal Joystep dansmatten weg. Wil je een dansmat winnen? Doe mee aan de prijsvraag. Niet gewonnen? Bij Dansmat.nl kun je de dansmat aanschaffen. Wil je meer lezen over Stepmania en FOK!kers die ook fanatiek bezig zijn met hun dansmat, lees dan verder op het forum.


Importeur: Dansmat.nl
[b]Waardering: