Gadget: Pasta Timer Al Dente

Stel je voor: je bent lekker Italiaans aan het koken voor je kersverse vriendje/vriendinnetje. Vlees gebakken, groentes zijn bijna klaar, en de pasta... Hoe lang zit de pasta er ook al weer in?! Verschrikt kijk je op de klok. Kwart voor zeven? Vijf voor zeven? Je besluit nog vijf minuten te wachten en dan giet je de pasta af. Je nieuwe lief glimlacht wanneer het diner op tafel komt, maar naarmate de maaltijd vordert wordt het stiller aan de andere kant van de tafel. De pasta verplaatst zich van de ene naar de andere kant van het bord en je weet dat je het de rest van de avond wel kunt schudden.

Geef je kookambities niet meteen op, want voor dit probleem is wat uitgevonden: de Pasta Timer Al Dente. Deze misdadig praktische pastaman kun je samen met de pasta in het kokende water doen en geeft aan wanneer je pasta klaar is.

De Pasta Timer zit in een koker, met een kleine gebruiksaanwijzing. Deze is helaas niet in het Nederlands, maar wel in het Engels, Duits, Frans en Spaans. Het gebruik is niet moeilijk: zodra het water kookt, doe je de Pasta Timer samen met de pasta in de pan. Na een paar seconden hoor je een piepje, wat aangeeft dat de klok gestart is. Het enige wat je nu hoeft te doen is wachten tot de pastaman begint te zingen. Na 7, 9 en 11 minuten zingt hij steeds een ander stukje opera, vooraf gegaan aan 1, 2 en 3 piepjes zodat je weet hoeveel minuten verstreken zijn. Wil je hem op laten houden met zingen dan geef je hem een koude douche, of je zet hem even in de koelkast.


Het klinkt allemaal leuk en makkelijk, en dat is het ook. Toch zijn er een aantal minpuntjes aan deze luxe kookwekker te ontdekken. De eerste is niet moeilijk te vinden, daar hoef je alleen de koker voor te openen. Een sterke plastic lucht komt je tegemoet en laat meteen de vraag rijzen of je iets dat zo chemisch ruikt wel bij je eten wilt hebben. Het is aan te raden de Pasta Timer een aantal keer voor te koken, om de ergste lucht weg te krijgen. Een ander minpunt is dat de pastaman weliswaar in kokend water blijft staan, maar wanneer hier pasta bij zit ligt hij binnen de kortste keren op zijn buik te drijven. Dit kan nadelig zijn voor het kwijtraken van de hitte in het apparaatje, wat via een klein gaatje in zijn hoofd gebeurt. Ook duurt het wat langer dan de gebruiksaanwijzing vermeldt voordat de pastaman ophoudt met 'zingen'. De vriezer blijkt uiteindelijk de beste optie om hem het zwijgen op te leggen.

Pasta Timer Al Dente is gewoon een grappig en handig keukenhulpje, weer eens wat anders dan een standaard belletje, en je haalt er je operakennis ook weer wat mee op. Maar om nou te zeggen dat je je kookwekker weg kunt gooien...


Te koop bij: NonPlusUltra Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!


Wil je de Pasta Timer Al Dente zelf aanschaffen? Dat kan via www.NonPlusUltra.nl . Vul bij je bestelling de kortingscode FOK0207 in en je ontvangt ook nog eens 10% korting, speciaal voor bezoekers van FOK!. Deze korting is overigens ook geldig voor de andere producten die je bij NonPlusUltra.nl vindt.