DVD: Two for the money

Inzetten op sportwedstrijden is van alle tijden. Al bij de Romeinen werd er gretig ingezet op gladiatoren en wagenrenners en ook bij het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland wordt er voor miljoenen euro's gewed op uitslagen en statistieken. In de Verenigde Staten is het wedden op sportwedstrijden bijna in alle staten verboden, maar ondergronds is er een welige markt voor. Niet alleen kun je daar veel geld verdienen door op het winnende 'paard' in te zetten, maar ook door mensen van goede adviezen te voorzien. Over dat laatste gaat de film Two for the money, met Matthew McConaughey en Al Pacino.



In Two for the money is McConaughey de uitgerangeerde footballspeler Brandon Lang, die een bijzonder talent blijkt te hebben voor het voorspellen van uitslagen van sportwedstrijden. Zijn talent blijft niet onopgemerkt, want al snel wordt hij benaderd door Walter Abrams (Al Pacino) om voor hem te komen werken. Abrams heeft namelijk een groot bedrijf dat niets anders doet dan het geven van wedadvies en heeft zelfs zendtijd op televisie om dit advies aan de man te brengen. Lang past daar natuurlijk prima tussen, want zijn adviezen zijn vrijwel altijd goed voor een flinke som winst. Abrams wordt Langs mentor en begeleidt hem binnen de gokwereld. Alles lijkt goed te gaan, totdat het geluk van Lang lijkt te verdwijnen en Abrams een stuk minder leek op de man die Lang ooit benaderde.



Qua verhaal lijkt Two for the money een hoop te bieden, maar de invulling laat te wensen over. De grote namen op de cover doen hun werk op zich naar behoren, waarbij vooral Al Pacino de film echt draagt. Qua spanning blijft de film helaas achter bij andere thrillers; vooral het middenstuk is taai om doorheen te komen en het zou mij niets verbazen als veel mensen het daar voor gezien houden. Jammer, want aan het einde leeft het geheel weer een beetje op en wordt de film wat meer de moeite waard. Het is erg jammer dat de karakters weinig diepgang kennen en het verhaal halverwege versloft. De twee dvd's zijn verpakt in een mooie steelcase, waarbij de tweede disc extra's bevat. Jammer genoeg zit er weinig interessants tussen. Naast een aantal foto's, een paar fragmenten uit de film zelf, de trailers en een kijkje achter de schermen (zonder enige vorm van toelichting) blijft het bij een aantal interviews waarin iedereen elkaar complimenteert met allerlei prestaties. Niet alleen erg karig, maar het had ook makkelijk allemaal op één disc gepast.



Two for the money is wel aardig om te zien, maar was een aanrader geweest als er meer aandacht was besteed aan het ophouden van de spanning. Nu is het allemaal iets te gezapig en kom je pas op het einde aan je trekken qua spanning. De verpakking van de dvd is erg mooi, maar de inhoud is wat minder, zeker qua extra's. Two for the money is erg geschikt om eens te kijken als deze op televisie wordt uitgezonden, maar om de dvd aan te schaffen, nee.



Label: Dutch Filmworks Releasedatum: 15 juni 2006 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!