CD: Zebrahead - Broadcast to the World

Broadcast to the WorldIk heb een huisgenoot die veel naar moderne punk luistert. Ik houd op die momenten dan ook wijs de deur van mijn kamer dicht. Dan kan ik weer rustig naar The Clash luisteren. Goddomme, dat was nog eens een band, The Clash. Helaas weet niet elke punk waar ik het over heb.

Zebrahead wijkt iets af van de moderne Californische punk door de raps van Ali Tabatabaee. In 2000 scoorde ze een kleine hit met het puberale 'Playmate of the Year', een tamelijk onbenullig nummer dat alleen opviel door de video met de playmates van Hugh Hefner. Met het nieuwe Broadcast to the World lijkt een serieuzer Zebrahead te zijn opgestaan. Of het nou komt door de nieuwe zanger/gitarist Matty Lewis of niet, aan songtitels als 'Rated "U" For Ugly', 'Lobotomy For Dummies' en 'Your New Boyfriend Wears Girl Pants', ligt het in ieder geval niet. Laatst genoemde nummer is trouwens verdomd ernstig te noemen, al wil ik niet van een ballad spreken. Het is gewoon een mooi popliedje dat je niet zo snel zou verwachten nadat je de titelsong voor het eerst hoort. Door 'Broadcast to the World' weet ik weer waarom Zebrahead ooit voor Dynamo Open Air geboekt is. Zebrahead kan veel harder en venijniger uit de hoek komen dan hun Orange County-collega's.
Bovenal is Broadcast to the World melodieus te noemen. Die nieuwe zanger heeft daar een groot aandeel in al is zijn zang weinig origineel te noemen. Hij vult zijn collega Tabatabaee goed aan. De rappunk heeft de overhand maar de (verplichte?) ska en metal-invloeden zorgen wel voor de nodige afwisseling. Dat ontbreekt toch vaak op bij bands in dezelfde hoek.
Als de eerdergenoemde huisgenoot deze Zebrahead eens in zijn stereo duwt, dan doe ik mijn deur weer open.





Label: SPV Releasedatum: 3 juli 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!