Lifestyle: Crate-Mate

Welke fietser kent het niet? Klungelen met een grote hoeveelheid boodschappen of een kratje bier op de fiets. Tassen aan je stuur wordt afgeraden en om zo'n plastic tas in je vingers te laten snijden is ook niet erg prettig. Speciaal voor iedereen die dit probleem voor eens en altijd opgelost wil hebben, heeft PQ & R een speciale uitvinding gedaan: de Crate-Mate. Een handig tooltje waarmee je (bier-)kratten met een simpele handeling op je bagagedrager bevestigt. Makkelijk of een onding?



Het eerste dat opvalt aan de Crate-Mate is de eenvoud ervan. Geen moertjes, boutjes, schroefjes of klikmechanismes. Nee, het is een simpele stalen constructie met aan de onderkant twee rubberen strips die zich vastklampen aan je bagagedrager. Een handeling van nog geen tien tellen om het geheel goed te bevestigen. Dat ziet er gelijk stevig uit, al is het de eerste keer even pielen. Het is daarna erg makkelijk om er een kratje 'aan te haken' door deze een beetje schuin in de omhoogstaande haken te hangen. De bodem van het krat rust grotendeels op de bagagedrager en buigt zo niet door. Een leeg kratje werkt dus prima, maar hoe zit het met een vol krat?



De test bestaat uit vier onderdelen. Allereerst maar eens met een lichtbeladen krat een stukje rijden. Niets aan de hand, het geheel zit stevig achterop en alles lijkt goed te gaan. Dan is het tijd voor de tweede test. Met dezelfde lichte vulling eens flink aantrappen en de eerste verkeersdrempel opvliegen. Resultaat? Het kratje en de Crate-Mate vliegen van de fiets af. Gelukkig geen schade aan beide en om eerlijk te zijn is het ding natuurlijk ook niet ontworpen om zonder lading gelanceerd te worden. Daarna op naar de supermarkt. Het kratje wordt goed volgepakt en de Crate-Mate wordt bevestigd. Dan doet er zich toch een klein onvoorzien probleem voor. Het krat moet namelijk een beetje gekanteld worden om op de Crate-Mate bevestigd te worden en dat is niet echt makkelijk als het zo zwaar beladen is. Met een ferme zwaai het rechterbeen over het krat heenzwaaien en klaar. Onderweg valt het gewicht reuzemee, al voel je (vooral bij hobbels of stuurbewegingen) dat er iets zwaars achterop zit. Test geslaagd!



De boodschappen zijn veilig thuisgekomen, dus wat dat betreft is de Crate-Mate erg handig. Het is simpel te bevestigen, het is robuust, het is zonder poespas en niet echt duur (14,95 inclusief verzendkosten). Nadeel is dat de hoogte van bevestiging afhangt van het kratje en het zou handig zijn geweest wanneer er voor een paar euro een perfect kratje zou worden meegeleverd. Gelukkig voor de studenten: alle bierkratten passen er wel op, dat zijn namelijk standaardmaten én de Crate-Mate is ook te gebruiken als oversized flesopener! Gebruik in ieder geval een stevig krat voor je boodschappen, anders gaat deze slingeren en dat is niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Al met al een aanrader voor mensen die geen auto hebben en toch flink wat boodschappen tegelijk willen vervoeren.



Fabrikant: PQ & R s.c. Prijs: 14,95
Website: PQ & R Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!