DVD: Laura's Ster

Laura's ster gaat over het meisje Laura, dat pas verhuisd is. Ze kan in haar nieuwe woonplaats haar draai niet goed vinden en zou het liefst naar haar oude huis terugkeren. Dan valt er op een dag een ster uit de hemel. Laura repareert de ster, waar een punt vanaf is gebroken, met een pleister. Dat is het begin van een bijzonder avontuur.

Laura realiseert zich dat haar ster niet altijd bij haar kan blijven, dan zal hij zijn glans verliezen. Ze moet besluiten of ze de ster terug zal geven aan de hemel. Een moeilijke beslissing, maar gelukkig krijgt ze hulp van buurjongen Max. Krijgt Laura toch nog vrienden in haar nieuwe woonplaats?



Ik review graag kinder-dvd's. Dat komt vooral omdat ik testpubliek in huis heb: mijn vijfjarige zoon. Als een dvd leuk en meeslepend is, gaat hij helemaal op in het verhaal. Laura's ster is zo'n dvd: zoonlief zat er van het begin tot het eind helemaal "in". Hij leverde commentaar, werd op de gepaste momenten blij of droevig en was zeer opgelucht over de goede afloop. En zo hoort het ook met een kinderfilm.

Behalve de film staan op de dvd een aantal extra's: de muziek, de animators praten over het maken van Laura's ster, achter de schermen - talent, achter de schermen - producer/regisseur, het opbouwen van een scène en Laura's wereld.




Alle extra's zijn overigens in het Duits, maar Nederlandse ondertiteling is beschikbaar. Voor de film zelf kun je kiezen uit diverse talen en ondertitelingen; er is zelfs Italiaanse en Engelse ondertiteling voor slechthorenden. Vreemd genoeg is de film zelf dan weer niet in het Duits te beluisteren!

De film is prachtig getekend en de personages komen goed uit de verf. De muziek is vloeiend, overwegend klassiek getint en past goed bij de film. De film is voor alle leeftijden, wat mij betreft zal de doelgroep vooral zo tussen de 4 en 8 jaar liggen, maar voor volwassenen is het bekijken van Laura's ster zeker geen straf. Een leuke en ontroerende film!





Label: Warner Bros Releasedatum: 15 maart 2006 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!